Vlada dala zeleno svjetlo

Autor: Marija Brnić , 06. srpanj 2016. u 22:01
Splitu kredit Splitske banke/I. Čagalj/PIXSELL

Šest gradova zadužilo se za ukupno 98 milijuna kuna

Šest gradova dobilo je jučer suglasnost Vlade za zaduženja u ukupnom iznosu od 98 milijuna kuna. Riječ je o zaduženjima koja ne prelaze tri posto ukupnih prihoda gradova, odnosno ukupni iznos anuiteta i svih obveza po kreditnih zaduženjima ne prelaze 20 posto prihoda ostvarenih u prethodnoj godini, objasnio je ministar financija Zdravko Marić.

Najveće pojedinačno zaduženje odobreno je Zaprešiću, koji kredit Zagrebačke banke od 35 milijuna kuna kani potrošiti na gradnju bazena, kuglane, sportske dvorane te prometne i druge infrastrukture. Split će s 25 milijuna kuna kredita u Splitskoj banci refinancirati municipalne obveznice, a s 25 milijuna kuna kredita kod iste banke Labin namjerava pokriti ulaganje u rekonstrukciju i dogradnju sportske dvorane. Jastrebarskom će 5 milijuna kredita HBOR-a poslužiti za realizaciju projekta rekonstrukcije i izgradnje ulica, dok će Pregrada sa 2,5 milijuna HBOR-ova kredita uložiti u komunalnu infrastrukturu.

Pojedinačno, najmanji iznos kredita iz ove grupe gradova uzima Valpovo, koje će se zadužiti za pola milijuna kuna u Privrednoj banci, a tim novcem namjerava financirati rekonstrukciju i energetsku obnovu dječjeg vrtića Maza. Gradovi se kreditno zadužuju od 4 do 10 godina, a osim ovih šest predmeta razmatran je i odobren zahtjev Varaždina, kojemu je iz kredita od 26 milijuna kuna podignutog prije dvije godine u Privrednoj banci ostalo neiskorišteno gotovo 5 milijuna kuna. Vlada je odobrila prenamjenu, pa će se u Varaždinu taj novac iskoristiti za energetsku obnovu vrtića te dogradnju i adaptaciju osnovne škole.

Komentirajte prvi

New Report

Close