Vlada će im graditi ili obnavljati kuće

Autor: Marija Brnić , 15. ožujak 2018. u 22:00
Odroni zemlje uništili desetak stambenih objekata/Edina Žuko/PIXSELL

Financijska šteta utvrđuje se nakon procjene.

Kolika je financijska šteta koju su pretrpjeli stanovnici Hrvatske Kostajnice koji su zbog odrona zemlje ostali bez kuća, provest će se procjene čim to vremenski uvjeti dopuste pa će se tek potom znati koliko će iz državnog proračuna biti izdvojeno kako bi se ispunilo jučerašnje obećanje premijera Andreja Plenkovića da će se Vlada pobrinuti za njihovo stambeno zbrinjavanje.

Ovisno o stanju na terenu, zbrinjavanje će se provesti obnovom oštećenih objekata ili gradnjom novih ili, kako stoji u vladinom zaključku, drugi odgovarajući način.

"Bili smo u Kostajnici kako bismo vidjeli kakva je situacija s vodostajem Une.

Za vrijeme našeg boravka dogodilo se veliko klizište koje je odnijelo 10-ak kuća, a 20-ak ljudi je u nekoliko sekundi ostalo bez svega, kazao je Plenković, dajući riječ da će se njegova Vlada i lokalne vlasti maksimalno angažirati kako bi pomogle tim obiteljima.

Ministarstvo za demografiju i socijalnu politiku uplatilo im je novčanu potporu, a u narednim tjednima zadužio je i Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje da se uključe, a vodeću ulogu u procesu premijer je dao Ministarstvu graditeljstva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close