VIDEO: U Londonu našao partnere za 3D robne kuće

Autor: Danijela Jozić / VLM , 20. ožujak 2013. u 08:00
Hrvoje Prpić; Snimio: Marko Prpić (PIXSELL)

Hrvoje Prpić je u Trillenium uložio tri godine i 2,5 mil. eura, promijenio koncept i sjedište tvrtke prebacio u Veliku Britaniju.

Hrvoje Prpić, bivši suvlasnik HG Spota, a danas ulagač u inovativne poslove i poslovni anđeo iz mreže investitora Crane, trebao bi do kraja ove godine potpisati prvi ugovor za svoj projekt Trillenium. Iako se prije godinu i pol činilo da će taj 3D virtualni trgovački centar zaživjeti u Hrvatskoj, jer su bili sklopljeni dealovi s vodećim trgovačkim lancima, prije pola godine Prpić je odustao od prvotnog koncepta.

Trillenium se iz 3D trgovačkog centra pretvara u robnu kuću, a njegovi partneri uopće neće biti iz Hrvatske. S Hrvojem Prpićem razgovarali smo sredinom ožujka, nakon što se vratio iz Londona gdje intenzivno pregovara sa šest potencijalnih klijenata.

“Raniji model 3D virtualnog trgovačkog centra se pokazao neisplativim i vrlo kompleksnim zbog toga što je nemoguće 70, 100 ili 200 tvrtki spojiti u ovakav sustav. Logistički je to noćna mora. Iako smo potrošili tri godine na projekt Trillenium, nismo zapravo, ništa izgubili i fokusiranjem na robne kuće na pravom smo putu”, optimističan je Prpić. A mladi poduzetnik puca visoko i razgovori su zakazani ili već odrađeni sa šest zvučnih klijenata: John Lewis, Selfridges, Harrods, House of Fraser, Harvey Nichols i Asos. Sve su redom poznate robne kuće, a posljednja je najveći svjetski web-shop za odjeću čiji godišnji promet iznosi oko milijardu funti.

Sve o novim planovima Hrvoja Prpića pročitajte 21. ožujka u prilogu Hrvatska 2020!

Komentari (2)
Pogledajte sve

Prpic je nesofisticirani trgovac. U Hr nema nijedan programer koji zna raditi sa 3D grafikom-ovo znam iz iskustva jer sam za svoj medicinski start up trazio u u HR 3D programere pa ih nije bilo. Do kraja godine ce potpusati ugovor? Do kraja koje godine- komicno. Prpic je slucajno uspio sa HG spotom i to u jednom trenutku. Ni turnaround vlastite firme nije znao napraviti. Uglavnom mozda shvati koliko nista nezna.

Razmislja li IPOu za Trillenium???

New Report

Close