Vesna Želježnjak: Netko mora biti odgovoran za milijunske dugove

Autor: Agencija VLM , 15. veljača 2013. u 13:41
Gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak / Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Policija je u istrazi na meti imala Sašu Romca, Marijana Domovića i Anu Matišić.

Rukometni klub Podravka opterećen je višemilijunskim dugovima iz prošlosti. Uprava koprivničkog kluba izlaz vidi u procesu privatizacije, no taj postupak još je u povojima. Igračice već mjesecima ne dobivaju plaće, ispalo se iz Europe, dugovi se već godinama, unatoč silnim naporima, ne uspijevaju sanirati.

Bez reda i pameti

Pitanje svih pitanja je zbog čega je došlo do toga da jedan tako ugledni i uspješni klub završi na niskim granama. Odgovor je vrlo jasan. U vrijeme šefovanja klubom Saše Romca, negdašnjeg člana Podravkine uprave, i u doba dok je direktor RK Podravke bio Marijan Domović, a tajnica Ana Matišić, trošilo se bez reda i pameti. Porezi i doprinosi nisu se plaćali, a igračice i treneri imali su nerealno visoke plaće i premije. U to vrijeme, prema neslužbenim informacijama, dugovi su narasli na gotovo dva milijuna eura.

Dnevnice i nalozi

Danas su oni na oko šest milijuna kuna. I dalje previše za normalno funkcioniranje kluba. Policija je u suradnji s Državnim odvjetništvom nedavno provodila istragu u klubu, a na meti su im bile lažirane dnevnice i putni nalozi. Iako još nije donesena odluka o podizanju optužnice, iz pouzdanih izvora doznajemo da je pitanje dana kada će doći do toga.

Gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak smatra da bi netko morao odgovarati za nastale višemilijunske dubioze.

– Svatko mora odgovarati za svoje postupke. Bilo da se radi o vođenju tvrtke, obrta, Grada ili kluba, nema iznimaka. Odgovornima smatram i institucije koje su mnogo toga previdjele. Takvi dugovi se jednostavno nisu smjeli dogoditi – istaknula je V. Želježnjak.

Dodala je da ako građani moraju plaćati porez, onda je to dužnost i svih klubova.

– Dok sam bila predsjednica NK Koprivnice, trećeligaškog kluba, blokirali su nam račun zbog samo 20.000 kuna poreznog duga. A u RK Podravki se radilo o milijunima – kazala je koprivnička gradonačelnica.

Komentirajte prvi

New Report

Close