Vertiv Croatia kvalitetu pronalazi na domaćem tržištu

Autor: Lucija Špiljak , 20. listopad 2019. u 22:00
U mladom kolektivu prosjek godina žena je 38, a muškaraca 37 godina što predstavlja značajan razvojni potencijal

Zapošljavaju 234 ljudi, od čega 60 posto čine inženjeri, dok je preostalih 40 posto stručnjaka iz područja ekonomije, prava….

Globalni lider na području telekom IT infrastrukture Vertiv Croatia prošli je tjedan u novim prostorima u Zagrebu predstavio odlične poslovne rezultate te najavio nova ulaganja u Hrvatskoj i regiji.

Tvrtka je prodajno servisni centar za 20 zemalja, u Hrvatskoj su prisutni tek od 2017. godine, a već su prošlu zaključili s 350 milijuna kuna prihoda. Uz novi ciklus ulaganja i razvoj novih projekata najavili su i potrebu za dodatnom radnom snagom.  Trenutačno zapošljavaju 234 ljudi, od čega gotovo 60 posto čine inženjeri elektrotehnike, strojarstva, građevine, arhitekture i grafičkih tehnologija, dok preostalih 40 posto stručnjaka dolazi iz područja ekonomije, prava pa i psihologije. Mlad su kolektiv u kojem je prosjek godina žena 38, a muškaraca 37 godina što, kako smatra član Uprave Vertiv Croatia Igor Grdić, predstavlja značajan razvojni potencijal. 

Zadovoljstvo radnika je važno
Unatoč tome što je općeprisutno mišljenje da inženjerska zanimanja zanimaju uglavnom muškarce, Vertiv Croatia u svom timu ima 36 posto žena, od čega je 20 posto inženjerki svih struka. Kako Grdić ističe, jasno zagovaraju jednakost u svim aspektima, što se primjenjuje na jednake uvjete zapošljavanja te mogućnosti napredovanja.

"Kontinuirano radimo na praćenju zadovoljstva naših zaposlenika, radimo s njima na osmišljavanju programa i aktivnosti za doprinos razvoju ugodne radne sredine. Jako smo ponosni da nas prati dobar glas i reference pouzdanog poslodavca od naših zaposlenika, partnera i kupaca, zato dosad nismo osjetili veće probleme pri pronalasku radne snage", ističe naš sugovornik i pritom dodaje da dosad u tvrtki nije bilo potrebe ni za uvozom radne snage jer stručnjake, kaže, uspijevaju naći na domaćem tržištu. Za neke specifičnije pozicije, poput voditelja projekta ili voditelja produktnog portfolia, brine njihov Talent Acquisition Specialist koji pronalazi kadrove i brine za kratkoročnu i dugoročnu strategiju privlačenja talenata.

 

36 posto

zaposlenica od svih zaposlenih žena u Vertiv Croatiji 20 posto su inženjerke različitih zanimanja

"Naš program prakse i uvjeti rada te odnos prema svakom pojedincu najbolja su preporuka. Ujedno, već nekoliko godina sudjelujemo na JobFairu (FER) i na Speed Datingu (FER) te i tako dobivamo uvid u stanje na tržištu i povezujemo se s mladim nadama još za vrijeme njihova studija", objašnjava Grdić. Probni rok u tvrtki traje do tri do šest mjeseci, a za to vrijeme svaki novi zaposlenik dobiva mentora koji ga prati kroz navedeno razdoblje. Za svaku poziciju i odjel postoji točno određeni opći dio programa koji se prolazi, a pritom se pomno prati razvoj svakog pojedinca, uz pomoć HR odjela koji ima uvid u sva mjesečna izvješća o ostvarenju napretka.

Za studente imaju razvijen program prakse koji je prošao značajan broj studenata FER-a i Strojarstva, a Grdić navodi i Sales Talent Graduate Program. "Program je savršen za upravljanje karijerom te osigurava ključne kompetencije i vještine onima koji će postati budući lideri u najznačajnijim internacionalnim tvrtkama, kao što je to Vertiv. Studenti koji su došli u našu tvrtku na praksu često nakon obavljene prakse postaju i naši zaposlenici zbog svojih dobrih rezultata i uloženog truda, a što naš sustav prati i primjećuje", napominje. 

Prva povelja o volontiranju
Pravilnikom tvrtke određene su i isplate bonusa, Uskrsnice, Božićnice, dara u naravi, dara za djecu, jubilarnih nagrada i slično, a svake godine organiziraju teambuilding aktivnosti za sve zaposlenike i tako ih, kaže, potiču u bavljenju sportom poput redovitog sudjelovanja u poslovnoj utrci HT B2Run, košarci, nogometu i ostalom.

Održavaju i razne interne radionice o osvještavanju važnosti zdravog življenja i prevencije bolesti te antistres radionice, a u prostorijama tvrtke imaju stolni tenis, stolni nogomet, biljar i pikado gdje se zaposlenici mogu na pauzi opustiti kroz druženje i zabavu. Vertiv Croatia potpisnik je Povelje o volontiranju zaposlenika, kojom se potiče sustavni pristup i aktivnije promicanje volontiranja. Riječ je o prvoj inicijativi takve vrste u Europi, a pokrenule su je Volonterski centar Zagreb, Hrvatski centar za razvoj volonterstva i Mreža za razvoj korporativnog volontiranja.

"Redovito sudjelujemo u raznim humanitarnim akcijama, donacijama i volonterskim projektima raznih udruga s ciljem doprinosa osjećaju korisnosti i timskog rada zaposlenika te ujedno pružajući podršku lokalnoj zajednici i društvu. Kontinuirano radimo i na edukaciji naših zaposlenika i na ovaj aspekt stavljamo poseban naglasak. Osim specifičnih znanja, tehničkih i stručnih, koja su potrebna našim inženjerima, našim zaposlenicima osiguravamo dodatno organizirano učenje stranih jezika te razne radionice i seminare pomoću kojih zaposlenici mogu unaprijediti vlastite vještine", navodi Grdić.

Zahvaljujući dobrom poslovanju, ali i brzom razvoju tržišta, u planu je porast proizvodnje i broja projekata što će, kaže naš sugovornik, rezultirati povećanjem broja zaposlenih.  "Naša misija je da i dalje budemo poslodavac koji pruža priliku domaćem talentu da razvija svoje vještine i stvara inovacije ovdje u Hrvatskoj", zaključuje Igor Grdić.

Komentirajte prvi

New Report

Close