Vatrogasci iz DVD-a Kaptol i Jakšić donirali pet tona hrane

Autor: Agencija VLM , 12. travanj 2015. u 10:47
Foto: Nikola Čutuk / Pixsell

U socijalnu samoposlugu po pomoć u hrani, higijenskim i drugim potrepštinama redovito dolazi 556 socijalno ugroženih obitelji sa područja Vukovara.

Police Socijalne samoposluge u Vukovaru, koja djeluje u sklopu Humanitarne udruge Duga, od proteklog vikenda bogatije su za pet tona namirnica i higijenskih potrepština. Radi se o donaciji koju su samoposluzi donirali članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava "Kaptol" i "Jakšić" iz Požeško-slavonske županije. Prema riječima predsjednika DVD Kaptol Zvonka Jurića vatrogasci su organizirali prikupljanje donacija, a nešto prije Uskrsa organizirali su i zabavu sa koje je novac prikupljen od prodaje ulaznica iskorišten za kupovinu potrepština za vukovarsku samoposlugu, piše Večernji list.

Vidjeli smo u medijima kakvo je stanje u Vukovaru i odlučili smo pomoći. Svi se dobro sjećamo što je ovaj grad prošao u ratu i naša je obveza pomoći koliko možemo. Nećemo stati na ovoj donaciji, već želimo nastaviti pomagati koliko god budemo mogli, istakao je Jurić. Radi sve većeg broja korisnika samoposluge zalihe namirnica su već bile na izmaku tako da je donacija stigla u pravo vrijeme. Irena Rajšić, jedna od osnivačica udruge, podsjetila je kako ovo nije prva suradnja sa vatrogascima te da su udruzi do sada pomagali i pripadnici vukovarskog DVD-a.

Ova donacija pomoći će nam da izdržimo neko vrijeme jer su nam doslovno "napunili" zalihe. Nemam riječi kojima bi zahvalila ovim plemenitim ljudima, ali što možemo očekivati od osoba koje svakodnevno riskiraju života za sve nas, nego da se iskažu sada kada je najpotrebnije, rekla je Rajšić. Vatrogasce iz Požeško-slavonske županije dočekao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je osobno zahvalio vatrogascima na velikoj i vrijednoj donaciji.

– Zaista je hvalevrijedno vidjeti da i u ova teška vremena postolje ljudi kojima je stalo do Vukovara i koji su spremni pomoći. Zahvaljujem im od srca na pomoći, svakoj osobi koja je i na najmanji način sudjelovala u ovoj akciji, jer će građani Vukovara to znati prepoznati, rekao je Penava.

U socijalnu samoposlugu po pomoć u hrani, higijenskim i drugim potrepštinama redovito dolazi 556 socijalno ugroženih obitelji sa područja Vukovara. Članovi udruge potrepštine za socijalnu samoposlugu osiguravaju kroz donacije ali i osobno po trgovačkim centrima gdje se prikuplja hrana za obitelji u potrebi.

Komentirajte prvi

New Report

Close