Uvode se nova pravila na plažama u Dalmaciji

Autor: Poslovni.hr , 12. kolovoz 2016. u 11:39
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitsko-dalmatinska županija odlučila je uvesti reda na brojne plaže na svom području, pojasnili su što donose nova pravila.

 Kako je za tportal potvrdio županijski pročelnik za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja, već su započele pripreme i novi pravilnik bit će usvojen do konca ove godine .

U ovoj županiji bit će izrijekom zabranjeno ograđivanje plaža i naplaćivanje ulaza, ograničit će se površina koju mogu zauzimati ležaljke.

'Domaći ljudi će apsolutno imati prednost i pobrinut ćemo se da ne dođe do ekspanzije komercijalnih sadržaja zbog kojih bi plaže postale nedostupne', kaže Čogelja.

Svojih desetak prijedloga već je uputila i policija: ona traži da barem na plažama koje su pod koncesijom budu osigurani ormarići za zaključavanje vrijednih stvari, kao i mjesta za bicikle. Čogelja je za tportal potvrdio da ubuduće neće biti dozvoljeno zauzimanje plaže ležaljkama na površini većoj od 40 posto, ali i da će one morati biti pospremljene sa strane i postavljene uz obalu tek na zahtjev korisnika. Iznimke će eventualno biti moguće u na plažama uz hotele visoke kategorije, no i ondje će ležaljke moći biti postavljene tek u dva reda i minimalno deset do petnaest metara od samog mora.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Stvarno se mora poćeti praviti red na plažama.

Možda bi trebalo ograditi plaže i parkirališta , ocrtati mjesta za ležaljke i naplaćivati ulaz u plaže.
Oni turisti koji plaćaju boravišnu taxu bili bi oslobođeni.
A i domaći bi nešto morali platiti da bi ušli na organiziranu i uređenu plažu.

New Report

Close