Pokrenuta istraga protiv osumnjičenih s Ekonomskog fakulteta u Osijeku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. travanj 2013. u 11:52
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

USKOK je sucu istrage osječkog Županijskog suda predložio određivanje istražnog zatvora protiv petorice osumnjičenika.

USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv 39 hrvatskih državljana, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, protuzakonitog posredovanja te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti i protuzakonito posredovanje na osječkom Ekonomskom fakultetu, izvijestio je USKOK na svojim internetskim stranicama.

USKOK je sucu istrage osječkog Županijskog suda predložio određivanje istražnog zatvora protiv petorice osumnjičenika.

U priopćenju za javnost ističe se kako se osnovano sumnja da su petoro profesora i jedan asistent na osječkom Ekonomskom fakultetu, tijekom 2010. i 2011. godine sukladno prethodnom dogovoru s osumnjičenim posrednicima, u više navrata osumnjičenim studentima upisivali prolazne ocjene iz pojedinih predmeta bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na stvarno pokazano znanje. Sumnjiči ih se da su zauzvrat u više navrata primali novac i razne poklone.

Ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan jučer je izvijestio kako je, nakon dugotrajnih i složenih istraživanja, USKOK dao nalog za uhićenje 39 osoba, pet profesora i jednog asistenta osječkog Ekonomskog fakulteta, 21 studenta, a ostali osumnjičeni su posrednici.

Komentari (2)
Pogledajte sve


smrdi li riba od repa ili glave?

Oboje. I sad se pitate zasto nase diplome nisu priznate kako bi trebale? Zbog ovakvih stvari. Cim ti imas i 5% onih koji su kupili, a ima ih mnogo vise, automatski nicija diploma ne vrijedi. Ja kao onaj koji tu diplomu gledam, recimo kao firma, kako ja mogu znati da bas ta osoba nije kupila? Nikako.

Istrage su krenule sada, ali ovo se dogadja vec jako dugo. Neki su kupili cijele diplome, neki samo ispite, neki godine. Prestrasno.

Neka malo pretresu “prometni” jos, ali nece, jer otuda vladajucoj kasti manje vise sve diplome, lol. U ovakvom stanju korucpije i engaivne selekcije, cudi bi bilo da napredujemo.

smrdi li riba od repa ili glave?

New Report

Close