Uložit će pola milijuna eura i zaposliti 15 radnika

Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

Tvrtka Scateo gradit će hale i postrojenja koji će kao energent koristiti sunce, vjetar ili vodotoke...

Potpisan je ugovor o osnivanju prava građenja između Grada Siska i tvrtke Scateo iz Zagreba, koja će u sisačkoj Južnoj industrijskoj zoni graditi proizvodne hale za izradu energetskih postrojenja koja bi služila kao izvori napajanja el. energijom.

Član Uprave Scatea Matija Matešić rekao je da će s partnerima sagraditi proizvodne hale i postrojenja čiji će sustavi kao energent koristiti sunce, vjetar ili vodotoke. Osim solarnih sustava i akumulatorskih baterija, ondje kane proizvoditi vjetroelektrane, pa čak i rječne plutajuće hidroelektrane. “Imamo 20-godišnje iskustvo u energetici. U ovaj projekt ulazimo s Kermas grupom Danka Končara”, istaknuo je Matešić. U prvu će halu uložiti oko pola milijuna eura i zaposliti petnaestak radnika.

“Vjerujemo da ćemo za pet godina, s uloženih dva milijuna eura, imati nekoliko hala i 60-ak zaposlenih. U Sisku smo našli dobrog partnera, koji nam jamči vrlo kratak rok za izdavanje dozvola i suglasnosti”, rekao je Matešić.Najavio je i proizvodnju mobilnih solarnih sustava u kontejnerima, koji su posebno zanimljivi za opskrbu električnom energijom OPG-ova, otoka i drugih potrošača na manje pristupačnom terenu.     

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve