Ugovorili poslove za 1,2 milijarde eura, a radnike nisu platili već pet mjeseci

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2018. u 09:16
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Od 1990. do 2012. porezni obveznici su u saniranje brodogradnje platili više od 20 milijardi kuna, gotovo vrijednost autoceste Zagreb – Split.

Radnici pulskog brodogradilišta Uljanik su posao odradili, ali za njega nisu plaćeni već pet mjeseci. Đino Šverko iz sindikalne podružnice Uljanik, kaže da problemi postoje, ali se nada da će se oni riješiti uz pomoć Vlade i investitora. "Investitor će morati ući jer Vlada na tome inzistira, a sve to će morati podržati EU, tako da očekujemo restrukturiranje brodogradilišta Uljanik", kaže Šverko za Dnevnik.hr

Apsurd je dobro popunjena knjiga narudžbi s 1,2 milijarde eura ugovorenih poslova. Problem je radna snaga, a posljedica kašnjenje s isporukom i plaćanje kazni.

Uprava brodogradilišta šuti. Čini se kako ni Vladina jamstva od 900 milijuna dolara neće popraviti narušeno poslovanje.

Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, očekuje maksimalno zalaganje Uprave Uljanika u pronalaženju strateškog partnera. "Dobro je da već u ovome trenutku postoje zainteresirani ulagači, tako da smatram kako je u ovom času potrebno dati podršku Upravi Uljanika u traženju strateškog partnera", kaže Dalić.

Europska komisija je obavještena. Sad se čeka suglasnost za proces sanacije i restrukturiranja.

Hrvatska je još 2012. godine s Europskom komisijom dogovorila način sanacije brodogradilišta. Od pet brodogradilišta ostala su tri, a od ta tri su dva u problemu.

Od 1990. do 2012. porezni obveznici su u saniranje brodogradnje platili više od 20 milijardi kuna, gotovo vrijednost autoceste Zagreb – Split.

Komentari (4)
Pogledajte sve

..saučešće malim dioničarima…/ veliki će se snaći/

nema više rada na DOĐEM TI


Bitno je da su poslovi ugovoreni… nije bitno da li je ili kolika je dobit nakon posla…
Kao i Petrokemija… bolje da ljudi sjede doma i dobivaju plaće… manji bi bio gubitak. 🙂

Takav je bil i Viadukt, s mudrim rukovodstvom….

New Report

Close