Udiljak pojačanje u Upravi HP-a za strateški smjer

Josip Udiljak jučer ušao u Upravu HP-a Josip Udiljak jučer ušao u Upravu HP-a

U menadžmentu kompanije je od 2010. godine, a vratio se na prijedlog Vlade i nakon 'zelenog svjetla' Nadzornog odbora.

Investicijski zamah Hrvatske pošte (HP) te nove mogućnosti koje se istražuju, pa tako i tenderom za investicijskog savjetnika (nagađa se da je povod eventualno preuzimanje Tiska), očito potiču kadrovska ekipiranja.

U Upravu HP 25. veljače vratio se bivši član Josip Udiljak, koji je u menadžmentu još od 2010. Odluka je to Nadzornog odbora Pošte na prijedlog Vlade, nakon natječaja kojeg je provelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Udiljak je isprva šest godina bio direktor Divizije Pošta. Od travnja 2016. do siječnja 2017. obnašao je dužnost jedinog člana Uprave do imenovanja Uprave u punom sastavu, a potom ponovo bio direktor Divizije Pošta. Sukladno strategiji Pošta 2022., kaže da je jasno zacrtan smjer kojim idu. 

"HP je u velikom investicijskom ciklusu, a istovremeno i u radno intenzivnom biznisu. Tržišna ekspanzija vezana uz e-commerce naša je realnost i na tome fokusirano radimo.

Osobno sam svjestan istovremenog fokusa na razvoj i održavanje stabilnosti poslovanja", kaže Udiljak. U Upravi će biti uključen u sve aktivnosti kao i svi ostali njezini članovi te predsjednik Uprave Ivan Čulo.

Uz privođenje kraju 350 mil. kn "teške" investicije u novi sortirni centar, uprava razmatra i investicije u anorganski rast. U toj funkciji je i novi tender, pa u konačnici i analize mogućnosti preuzimanja gospodarskih subjekata sa snažnim potencijalom sinergijskih efekata, što bi osnažilo temeljno poslovanje, unaprjeđivalo logističke kapacitete te jačalo tržišnu poziciju.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve