U Sisku se voze s 'Hrvatskom kvalitetom'

Tvrtka sa 120 zaposlenih dnevno preveze oko 5000 putnika, uz 1600 đaka OŠ/Nikola Čutuk/PIXSELL Tvrtka sa 120 zaposlenih dnevno preveze oko 5000 putnika, uz 1600 đaka OŠ/Nikola Čutuk/PIXSELL

Auto promet prva prijevoznička tvrtka u zemlji s potvrdom HGK za kakvoću usluge.

S oznakom 'Hrvatska kvaliteta' odsad se kite vozila poduzeća Auto promet Sisak, javnoga gradskog prijevoznika koji je tako postao prva tvrtka u branši s ovom oznakom Hrvatske gospodarske komore.

Pomalo neobično, jer su etikete Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, njih dosad 208, bile rezervirane uglavnom za tvrtke koje stvaraju prehrambene ili proizvode uporabne vrijednosti. I ne samo da je Auto promet prvi prijevoznik u državi, već i prva tvrtka uopće u gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji s tom potvrdom kvalitete usluge. Zašto je zaslužio nositi to priznanje, objasnio je direktor Darko Majić.

 "Da bismo dobili znak morali smo imati besprijekorno poslovanje i niz drugih aktivnosti koje ne uključuju samo prijevoz nego i komunikaciju s putnicima, pogodnosti kupovine i plaćanja karata i info portal za obavještavanje putnika.

Svi prevozimo putnike i to je naš osnovni posao, no mi dajemo nadstandard. Najbrojniji putnici su nam djeca pa smo izdali i tri slikovnice, podijelili ih oko 10.000 primjeraka, autobuse ukrasili pred Uskrs i Božić i predstave, besplatno, uz podršku Grada. Ženama darujemo cvijeće za Dan žena, a svima smo darovali i koncert tamburaša u autobusu", kaže on.

Znak će imati pravo koristiti tri godine tijekom kojih će ih HGK i kontrolirati, a znak je, kaže nam Majić, i obveza za daljnji rad.

Auto promet je lanjske uspjehe, s 1.563.037 prevezenih putnika okrunio i projektom obnove voznog parka, u kojem će uz bespovratnih 22 milijuna kuna iz EU nabaviti 20 novih autobusa.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve