U Samoboru parkiranje jeftinije za četiri kune

Autor: Agencija VLM , 26. prosinac 2014. u 13:43
Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Od 2. siječnja niže cijene parkiranja u 2. i 3. zoni u Samoboru, naplatu uvode u Zaprešiću

Od 2. siječnja iduće godine cijene parkiranja u Samoboru bit će niže do 60 posto. Cijene parkiranja u drugoj zoni, u širem gradskom centru, bit će četiri umjesto dosadašnjih deset kuna. U trećoj zoni građani će parkiranje plaćati samo dvije kune, umjesto dosadašnjih šest kuna. Cijene ostaju iste samo u 1. zoni, koja se odnosi na Trg kralja Tomislava, gdje je dopušteno zaustavljanje na 15 minuta, što košta pet kuna, i njemu najbliže površine.

Samoborski gradonačelnik Krešimir Beljak kaže da cijene snižavaju jer su bile previsoke, a ispunile su svrhu i disciplinirale građane koji žele svoje vozilo ostaviti što bliže glavnom trgu.

– Mi nismo imali zaradu od toga već smo riješili problem prometa. Situacija je sada nešto bolja. Moram istaknuti da mi imamo besplatna parkirališta na dvjesto metara od Trga – kazao je gradonačelnik Beljak koji želi olakšati situaciju ugostiteljima u središtu Samobora. Posljedica otvaranja trgovačkih centara, objašnjava Beljak, smanjenje je prometa i posla u središtu grada, a ne žele cijenama parkiranja tjerati ljude.

Na proljeće će naplatu parkiranja na nešto više od tisuću parkirališnih mjesta uvesti i Zaprešić. Iako se već spekuliralo da će cijena sata parkiranja biti od dvije do pet kuna, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk nije to želio potvrditi.

– Bit će dvije zone i od proljeća ove godine radili smo na pripremi terena, odnosno uređenju infrastrukture potrebne da se sredi promet u mirovanju – kazao je Turk.

U Zagrebačkoj županiji parkiranje se još plaća u Jastrebarskom i Velikoj Gorici. Jastrebarsko ima 55 mjesta za tri kune po satu, dok Gorica sat naplaćuje četiri kune u prvoj zoni, a u drugoj tri kune.

Komentari (1)
Pogledajte sve

naplata u Zaprešiću i još u dvije zone?! hahaha, gradonačelnik želi prikupiti novce za još koji mandat. sramota, još malo pa će i u Laduču uvest naplatu parkinga.

New Report

Close