U ožujku premašen ukupan iznos zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve

Autor: Poslovni.hr , 26. ožujak 2015. u 12:13
Foto: http://bbz.hr

Interes za kreditiranje proljetne sjetve od strane županijskih poljoprivrednih proizvođača prema dosadašnjim prijava ove 2015. godine bit će rekordan.

Interes za kreditiranje proljetne sjetve od strane županijskih poljoprivrednih proizvođača prema dosadašnjim prijava ove 2015. godine bit će rekordan. Naime, već do sada u ožujku je pristigao 221 zahtjev za korištenje tog županijskog kredita, zahtjevi vrijedni gotovo dvadeset i dva i pol milijuna kuna. Naime, na kompletnu prošlogodišnju kreditnu liniju stiglo je sveukupno 369 zahtjeva vrijednih trinaest milijuna i sedamsto tisuća kuna.

Takav interes poljoprivrednika i ne čudi jer riječ je o izuzetno povoljnoj kreditnoj liniji. U prilog tomu zasigurno ide i povoljna kamatna stopa. Naime, kamatna stopa iznosi 6,3%, od toga Bjelovarsko-bilogorska županija poljoprivrednicima subvencionira 2,8% kamate, pa u konačnici za korisnika kredita kamata iznosi 3,5%.

Ove godine poljoprivrednici kredite mogu realizirati u četiri poslovne banke Erste, Zagrebačkoj, Privrednoj i Raiffeisen banci. Novina je to u odnosu na godinu ranije kada su poljoprivrednici kredite mogli realizirati samo u jednoj poslovnoj banci. Poljoprivredni proizvođači tako lakše mogu u proljetnu sjetvu kukuruza, stočnog ječma, zobi, soje i šećerne repe. Najniži iznos kredita koji se može zatražiti je 5.000,00 kuna, dok je najviši iznos koji se može zatražiti 1.000.000,00 kuna. Rok povrata kredita je jednokratno nakon 10 mjeseci.

Komentirajte prvi

New Report

Close