U ćevapima u Konzumu otkrivena salmonela, Konzum se ispričao

Autor: Poslovni.hr , 17. studeni 2016. u 14:35
Arhivska fotografija: Pixsell

Istog trenutka poduzete i sve dodatne mjere u cijeloj maloprodajnoj mreži kako bi se potvrdilo da je riječ o izoliranom slučaju, poručuju iz Konzuma.

Tijekom provedbe monitoringa hrane životinjskog podrijetla (Nacionalni plan uzorkovanja hrane životinjskog podrijetla) kojega provodi Ministarstvo poljoprivrede, u uzorku mesnog pripravka – ĆEVAPČIĆI S TELETINOM, rok upotrebljivosti do 12. 11. 2016., serijski broj: 12. 11. 2016.  mikrobiološkom analizom utvrđena je prisutnost Salmonella spp. Uzorak je uzet 10. 11. 2016. u maloprodajnom objektu Kozum d.d. Rijeka,  Osječka 71, Rijeka,  koji je registriran pod evidencijskim brojem R-6720  pri Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane za obavljanje djelatnosti prodaje i rasijecanja mesa, mljevenje mesa na zahtjev kupca i proizvodnju mesnih pripravaka.

Analiza je dovršena dana 16. 11. 2016. u Hrvatskom veterinarskom institutu – Veterinarski zavod Rijeka, kada pripravci proizvedeni u navedenom objektu više nisu nalazili u prodaji zbog isteka roka valjanosti. Ćevapčići su proizvedeni dana 10. 11. 2016. u količini od  ukupno 32,5 kg.  Upravo je u tijeku inspekcijski nadzor u objektu radi utvrđivanja sljedivosti proizvoda kao i postupaka samokontrola objekta. Nakon potvrđene prisutnosti Salmonella spp. u navedenom pripravku, obavit će se i serotipizacija (utvrđivanje o kojoj se vrsti salmonelle radi) u Hrvatskom veterinarskom institutu Zagreb, kako bismo imali više podataka o situaciji na terenu, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Konzum se ispričao

"Danas, odmah po dobivanju informacije o rezultatima službenog uzorkovanja proizvoda mesni pripravak Ćevapčići, roka upotrebe do 12.11.2016., vlastite proizvodnje, uzetog u objektu pod veterinarskim kontrolnim brojem 6720 u prodavaonici Osječka 71 u Rijeci, provedenog 10.11. 2016., obavještavamo javnost da je u jednom uzetom uzorku nađena Salmonella spp. Ispričavamo se svim našim kupcima i molimo ih da nam radi mjera predostrožnosti vrate proizvod ukoliko ga još posjeduju u bilo kojem obliku, bez obzira na istek roka. Nismo zaprimili informacije od strane potrošača da je bilo tko imao ikakvih problema nakon konzumacije proizvoda kupljenih na spomenutom odjelu", stoji u priopćenju Konzuma.

Obavještavamo vas kako su istog trenutka poduzete i sve dodatne mjere u cijeloj maloprodajnoj mreži kako bi se potvrdilo da je riječ o izoliranom slučaju, poručuju iz Konzuma.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Pošten i stručan ?

Lijeni , jedvastručan , nesposobni , neambiciozan , zabušant , zgubidan…i dugo je trebalo “Gazdi” da mu da nogu u guzicu.
A i sin mu nije ništa bolji , nije jadan imao od koga naučiti.

Moller, nažalost uzimati sebi prava koja su drugima uskraćena nas postavlja na jednu razinu koja nije demokratska, ali…. zašto bi netko napadao “naše” ili branio “njihov”!
Meni je to klasična teza “tko je jamio, jamio, i on je sposoban”! A ovi koji nisu “jamili” oni su nesposobni i ljubomorni!
Ako govorimo o istim načelima onda i u ovom slučaju prvo sve provjeriti i utvrditi ali bez potplaćivanja inspektora i političkog pritiska, no to je UTOPIJA za ovu državu i ovo društvo.
Jedino što je izgledno je da sa žaljenjem konstatiram da nisi osobno imao još priliku spoznati što su učinili ljudi poput “GAZDE” svom narodu i svojoj instant- kreditnoj kartici od države. Ali, nekako sam uvjeren da ćeš za života spoznati kako se osjeća pošten i stručan čovjek koji je GAZDI rekao NE!

Hebate sta rade ovome dobrome coviku. Ma gospdine Ivica sta Vas vise tuku to Vas jace volim. Ne dajte se izdrzite. Cila je Hrvatska uz Vas. Da nam otrov stavljate u hranu sta kupujemo od Vas to ne moze nasu ljubav umanjit jer ona je slijepa.

svi ti “vlastiti pripravci” u velikim trgovačkim centrima koji imaju mesnice a pogotovo čevapi i kobasice se rade od staroga mesa koje nije prodano dok je bilo sviježe, osim zasoljenih i zapaprenih mesnih pripravaka, dobra količina tog starog mesa završi i pečena na gastro odjelima pa tko voli nek izvoli

za razliku od “vlastitih pripravaka” pakirani čevapi se rade od svježeg mesa i uredno su deklarirani

New Report

Close