Tvrtka Plodovi Fructus objavila javni poziv kooperantima na sadnju krastavaca

Autor: Poslovni.hr , 10. veljača 2014. u 19:18
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Kompanija Plodovi Fructus u suradnji sa županijama objavila je javni poziv kooperantima i omogućila im ugovaranje proizvodnje krastavaca.

Potreba hrvatskog tržišta za krastavcima ne može se namiriti iz domaćeg uzgoja, već se isti godinama moraju uvoziti. Malo je poznato da za sadnju, ovog u našim krajevima uvriježenog povrća, nije potreban veliki zasad već da sasvim solidan prinos možemo očekivati i na malim površinama zemljišta, izjave su kojima započinje priopćenje kompanije Plodovi Fructus iz Donjeg Miholjca.

Vodeći se idejom da za potrebe hrvatskog, ali i inozemnih tržišta osiguraju prinose s domaćih polja, a s ciljem poticanja razvoja domaće poljoprivrede i oživljavanja postojeće, kompanija Plodovi Fructus u suradnji sa županijama objavila je javni poziv kooperantima i omogućila im ugovaranje proizvodnje krastavaca. Ovime se čak i malim seoskim domaćinstvima omogućuje da na svojim zemljištima osiguraju dobru i sigurnu zaradu.

Pozivom je tako ponuđeno redovan otkup i isplata otkupljenih proizvoda, kreditiranje poljoprivrednika repromaterijalom, obrada tla i postavljanje crnih mulch folija, te kontinuirani stručni nadozor.

Javni poziv objavljen je prije 20 dana i do sada se na njega odazvao značajan broj poljoprivrednika, kažu iz kompanije.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close