Tvrtka Ante Gotovine udvostručila prihode i povećala zaradu

Autor: Poslovni.hr , 15. svibanj 2018. u 10:18
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Gotovinina tvrtka ima značajne kreditne obaveze, veće od 28 milijuna kuna.

Iz godine u godinu biznis Ante Gotovine s uzgojem tune bilježi sve veće brojke. Njegova tvrtka Pelagos net farma prošle godine udvostručila je prihode na 51,6 milijuna kuna. Nakon plaćanja poreza ostala mu je čista zarada od 6,9 milijuna kuna, piše tportal.

Prema podacima Fine, Gotovina trenutno zapošljava oko 70 radnika. Prošle godine prihodi su mu porasli za 106 posto, na 51,6 milijuna kuna, dok mu je dobit skočila za 34 posto, na 6,9 milijuna kuna. Za usporedbu, prve poslovne godine imao je samo sedam zaposlenih, promet od 247.907 kuna i dobit od 82 kune.

Gotovinina tvrtka ima značajne kreditne obaveze, veće od 28 milijuna kuna. Od toga je osam milijuna kuna dobio 2013. od Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) iz Programa za malo i srednje poduzetništvo. Tim novcem platio je državnu koncesiju za izlov tune, a oko 40 posto preostalog HBOR-ovog kredita uložio je u kupnju broda Pelagos 2 i opreme.

U financijskom izvješću za 2017. godinu, predanom Fini prošli mjesec, Gotovina navodi kako će u ovoj godini nastaviti s daljnjim ulaganjima. Najavio je nastavak modernizacije poslovanja, u planu mu je kupnja novih kaveza, još jednog broda (trenutno ih ima dva) i novog uređaja za pojedinačno zamrzavanje ribe.

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close