Tuži Grad jer joj je snijeg razbio auto. Netko je mogao i poginuti

Autor: Agencija VLM , 29. ožujak 2013. u 13:40
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Grad je odbio nagoditi se s našom sugovornicom, iako su vlasnici kuće s koje je snijeg pao. Zamjeraju joj nepropisno parkiranje.

Grad se ne želi nagoditi, pa meni ne preostaje drugo no tužiti – poručuje Gordana Ivančić iz Mračina.

 Šteta deset tisuća kuna

 Krajem veljače je bespravnno parkirala automobil marke audi A3 na nogostup u Ulici bana Josipa Jelačića u Dugoj Resi. U jednom trenutku se s krova zgrade Marcele srušila masa snijega.

 – Bila sam parkirana pet metara od objekta. Priznajem da je to bilo nepropisno, ali čak me ni policija nije teretila. Duga Resa inače ima problema s nedostatnim brojem parkirališnih mjesta, a i ova malobrojna su bila pod snijegom – objašnjava Ivančić.

 Radilo se, kaže, o tonama snježne mase.

 – Roditelji su tada dolazili po djecu iz škole preko puta. Što da je snijeg pao na njih – pita se Ivančić.

 Zgrada Marcele je vlasništvu Grada Duge Rese. Postavljena je ograda koja sprečava približavanje, ali što to vrijedi kada snijeg s krova pada na nogostup?

 – Grad vrlo loše gospodari zgradom, koja nema ni snjegobrana. Već 20 godina propada – nastavlja G. Ivančić.

 Šteta na automobilu procijenjena je na deset tisuća kuna. Oštećeni su poklopac motora, prednje vjetrobransko staklo, prednji desni blatobran i nosači prednjeg lijevog i desnog žmigavca, ukrasna maska, desni retrovizor i prednji branik.

 – Odgovornost za to dijelim s Gradom, pa sam predložila nagodbu. No, odbili su me – priča naša sugovornica. Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, društvene djelatnosti, stambene, pravne i opće poslove te mjesnu samoupravu Kristina Luketić kaže da reviziji ne bi Grad mogao opravdati isplatu dijela odštete.

 – Zakon je jasan, ona tamo nije smjela biti parkirana – kaže Luketić.

 Planiraju rušenje

 Pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, komunalno gospodarstvo, zaštitu okoliša i imovinu Mladen Rakočević priznaje da ne postoji snjegobran.

 – Nećemo ga sada postavljati, jer ionako kanimo srušiti zgradu. Postoji idejno rješenje, po kojem bi tu bili smješteni poslovni i stambeni prostori, te prostori za udruge civilnog društva. Ubuduće ćemo ovakve situacije spriječiti tako što ćemo ishoditi dozvolu za rekonstrukciju – poručuje Rakočević.

Komentirajte prvi

New Report

Close