Turek traži novog revizora za Slavonski ZIF

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2013. u 09:50
Franjo Turek, direktor MIV-a i bivši šef obavještajaca (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL)

Uprava MIV-a koju čini kontroverzni bivši šef Protuobavještajne službe (POA) Franjo Turek traži svojega revizora za kojega smatra da će ispitati sve nepravilnosti bivših revizora

Metalska industrija Varaždin odlučila je uputiti protuprijedlog na točku dnevnog reda Glavne skupštine Slavonskog ZIF-a koja se odnosi na imenovanje posebnog revizora društva. Uprava MIV-a, čiji je jedini član kontroverzni bivši šef Protuobavještajne službe (POA) Franjo Turek predložila je da se kao revizor imenuje UHY RUDAN, jer je jedino tako siguran da će doći do objektivnog ispitivanja nepravilnosti u financijskim izvješćima društva za 2011. godinu koje su iznesene od strane dioničara Rixeckera Investment tijekom rasprave na redovnoj Glavnoj skupštini iz rujna 2012. godine.

Smatraju da će UHY RUDAN uspjeti ispitati moguće nepravilnosti revizorskog društva Revidens koje se tiču stanja i vrednovanja zaliha te nepravilnosti koje se tiču nepravilnosti u financijskim izvješćima za 2011. godinu koje se odnose na obvezne objave u konsolidiranim izvješćima. Osim toga, MIV je zatražio da se zbog svih nepravilnosti izvrši procjena postupaka i radnji Uprave i Nadzornog odbora društva.  

Komentirajte prvi

New Report

Close