Testiraju nov model transformacije

Autor: Bernard Ivezić , 17. prosinac 2018. u 21:59
Predstavljanje projekta Geonucleus.Si

Dosad je 330 objekata u staroj jezgri uneseno u novi sustav i bit će dostupno online.

Šibenska udruga Juraj Dalmatinac, koja je Gradu Šibeniku izradila projektnu dokumentaciju za obnovu tvrđava Barone i Sv. Ivan a kroz koje je projekte iz EU povučeno milijun eura bespovratno za Barone i 42 milijuna kuna za Sv. Ivana, pokrenula je novi društveni digitalno-transformacijski projekt Geonucles.Si.

Riječ je informacijskom sustavu kulturno povijesne jezgre Šibenika, a koji će i gradu i građanima i poduzetnicima olakšati rad.

Nikola Grubić, predsjednik udruge Juraj Dalmatinac kaže da je šibenska povijesna jezgra jedna je od najvrjednijih i najuščuvanijih na Jadranu. "Projektom Geonucleus.Si želimo omogućiti da povijesna jezgra nastavi aktivno živjeti, a da pri tome ostane uščuvana", kaže Grubić.

Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska istaknula je da se kompanija uključila u ovaj projekt kroz Microsoft Philanthropies inicijativu kroz koju će ustupiti tehnologiju za izvođenje ovog projekta.

"Nadamo se da će ovaj model preuzeti i ostali gradovi u Hrvatskoj", kaže Skoko. Dosad je 330 objekata u staroj jezgri uneseno u novi sustav i bit će dostupno online. Nikola Dujmović, predsjednik uprave Spana kaže da će projekt riješiti realne probleme građana.

Komentirajte prvi

New Report

Close