Teškom mukom do imena novog šefa Podravke

Autor: Saša Paparella, Večernji list , 23. veljača 2017. u 22:01
Za izbor predsjednika uprave nije bio dovoljan jedan dan/Marko Jurinac/PIXSELL

Nakon što je NO u srijedu bez rezultata zasjedao pet sati, sutradan je na traženje premijera Plenkovića termin sjednice pomaknut, kako bi se dobilo vremena za dogovor.

Zbog navodnog sukoba ministara Damira Krstičevića i Gorana Marića oko odabira čelnika Podravke, Nadzorni odbor nije odredio tko će sljedećih pet godina voditi tu prehrambenu kompaniju sve do zaključenja ovog broja Poslovnog dnevnika, iako je sjednica NO-a započela još u srijedu.  

Krajnji rok za odabir članova uprave bio je četvrtak u ponoći, jer je tada istekao mandat prethodnoj upravi na čelu sa Zvonimirom Mršićem. U srijedu je prvi dio sjednice, održan u Zagrebu na tajnoj lokaciji, trajao više od pet sati. Sjednica je trebala biti nastavljena u četvrtak u 12, da bi na zahtjev premijera Andreja Plenkovića odgođena za popodne, kako bi se dobilo više vremena za dogovor oko Mršićeva nasljednika. Mediji su isprva kao najizglednijeg novog čelnog čovjeka Podravke spominjali Gordana Kolaka, bivšeg direktora u DOK-Ingu i King ICT-u te savjetnika ministra obrane Damira Krstičevića, no potom se kao najvjerojatniji predsjednik Uprave počeo spominjati Marin Pucar, nekadašnji član uprave tvrtke te bivši direktor Zvečeva.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak u Sisku da nadležnost za izbor novih članova Uprave Podravke ima Nadzorni odbor, te da je proces razgovora u tom tijelu izvan bilo kakvog utjecaja premijera ili članova Vlade. "Vodite računa o tome da RH ima samo nešto više od 25 posto dionica. Ključni dioničari su mirovinski fondovi. Vlada je predložila određene ljude u Nadzorni odbor, oni imaju nadležnost da donose odluku o novim članovima uprave. Proces razgovora na Nadzornom odboru izvan je bilo kakvog utjecaja mene ili članova Vlade", rekao je premijer Plenković. 

Komentirajte prvi

New Report

Close