Tehnološka tvrtka s preko 10 milijardi dolara prihoda, u Hrvatskoj otvara razvojni centar

Autor: Poslovni.hr , 19. travanj 2017. u 10:15
Foto: Reuters

Indijska multinacionalna kompanija zapošljava preko 200 tisuća ljudi.

Stotinjak inženjera strojarstva i elektrotehnike iz ureda u Karlovcu smišljat će najnaprednija tehnološka rješenja za vodeće energetske tvrtke u Europi i svijetu, i to kao zaposlenici tvrtke Infosys, globalnog lidera za tehnološke usluge i savjetovanje, s klijentima u više od 50 država svijeta, piše Večernji list.

>>  Indijci pretekli IBM i u Karlovcu otvorili centar za razvoj i podršku svojim korisnicima

>> Donosimo zanimljivu pozadinu priče o dolasku indijskog softverskog diva u Hrvatsku

Radi se o prvom Infosysovu razvojnom centru izvan Indije koji zapošljava isključivo inženjere, dakle samo visokoobrazovanu radnu snagu te time zaslužuje status pravog centra kompetencija, stoji u pozivu na službeno otvorenje ureda i razvojnoga centra o kojem je Poslovni dnevnik prvi pisao. Naime, nakon niza peripetija Infosys je pronašao svoj poslovni prostor i konačno se smjestio te porješavao sve probleme koji su ih mučili u tom kontekstu. Sada se nalaze u zgradi grupacije Agram u središtu Karlovca te će u ponedjeljak biti upriličeno i svečano otvaranje na kojem će biti i čelnici Infosysa iz središnjice te oni zaduženi za jugoistočnu Europu, stoji u pozivu Infosysa.

Tradicija lokalne industrije

Inače, Infosys je tvrtka s više od 200 tisuća zaposlenika i 10,2 milijardi dolara prihoda, a odlučila se na investiciju u Hrvatsku ponajprije zbog dugogodišnje tradicije u karlovačkoj industriji te znanja i iskustva postojećih stručnjaka u tom uredu. Infosys je globalna tvrtka, usmjerena na usluge nove generacije i svojim klijentima omogućava digitalnu transformaciju, a investicijom u Karlovcu s R&D uslugama i inženjerskom podrškom, širi svoje tržište na jugoistočnu Europu te očekuje rast poslovanja u Hrvatskoj. Lani je ovaj najveći indijski izvoznik softverskih usluga uspostavio centre za isporuke rješenja u Rusiji i Hrvatskoj kako bi proširio svoju globalnu mrežu pružanja usluga u istočnoj Europi.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close