Tedeschi nagrađuje radnike s 4600 kuna bonusa, 1500 kn božićnice i 600 kuna dara za djecu

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2018. u 09:17
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Tri od četiri poslodavca, kazali su HUP-u, već će u prosincu iskoristiti povećanje neoporezivog dijela dohotka za podizanje iznosa prigodnih nagrada.

Predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi iskoristiti će dobivenu poreznu olakšicu za dodatno nagrađivanje radnika. Uz 1500 kuna božićnice i 600 kuna dara za djecu, svaki od 1800 zaposlenih u nekoj od Atlanticovih kompanija u Hrvatskoj u prosincu će primiti i 4600 kuna bonusa zbog odličnih poslovnih rezultata.

Večernji list je izračunao da će kompanija poznata po tome što je svoje članove uprava i top-menadžment često nagrađivala dionicama, prvi put ove godine radnicima isplatiti približno 8,3 milijuna kuna bonusa te 2,7 milijuna kuna božićnice.

Tri od četiri poslodavca, kazali su HUP-u, već će u prosincu iskoristiti povećanje neoporezivog dijela dohotka za podizanje iznosa prigodnih nagrada. Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić kaže da je u anketi koju je proveo HUP sudjelovalo 200 tvrtki, a njihove pozitivne odgovore iskoristio je da bi pohvalio namjeru Vlade da poveća neoporezivi dio naknade s 2500 na 7500 kuna

'Ovakvi potezi Vlade dobrodošli su u poslovnoj zajednici. Iako mjera ne pridonosi većem smanjenju troškova, podaci govore u prilog tome da je većina poslodavaca itekako spremna iskoristiti mogućnost nagrađivanja svojih zaposlenika. Stoga želimo potaknuti i podržati Vladu u svim prijedlozima koji će ići u smjeru snažnijeg rasterećenja poslovanja' naveo je Majetić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close