Zdravku Mamiću 6 i pol godina zatvora, izdan nalog za njegovim uhićenjem

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. lipanj 2018. u 11:58
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Oduzeta im je i stečena materijalna korist.

Zdravko Mamić nepravomoćnom presudom proglašen je krivim po obje točke optužnice koje se odnose na njega te je dobio ukupno 6 i pol godina zatvora. Zoran Mamić dobio je 4 godine i 11 mjeseci, Pernar 4 godine i 2 mjeseca, a Vrbanović 3 godine.

Braća Mamić i Vrbanović krivi su za malverzacije oko podjele transfernog obeštećenja između Dejana Lovrena i Dinama. Zdravko Mamić kriv je za malverzacije oko podjele transfera između Dinama i Luke Modrića. 

Osuđeni su da su iz gradskog kluba Dinamo izvukli 116 milijuna kuna putem transfera hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena, te oštetili državni proračun za 12,2 milijuna kuna neobračunatog poreza. 

Oduzeta im je i stečena materijalna korist.

Mamić, kao ni ostali okrivljenici, se nije pojavio na izricanju presude. Jučer je prešao hrvatsku granicu i najavio da će presudu čekati u Međugorju.

Nakon što MUP utvrdi na kojem je graničnom prijelazu okrivljeni napustio Hrvatsku, jer se prema postojećim podacima nalazi u Bosni i Hercegovini, sud će policiji dati nalog za raspisivanje međunarodne tjeralice, temeljem koje Mamić može biti uhićen u bilo kojoj zemlji izvan EU. Ukoliko se okrivljenik zatekne u nekoj članici EU, izdat će se europski uhidbeni nalog, kazao je Hini glasnovornik Suda Miroslav Rožac.

Komentari (16)
Pogledajte sve

Gadljivo, gadljivo i gadljivo ……. iz svi mogući kutova !

I najgore što je mnogima uzor za “USPJEH” !

Zanimiljivo koliko kr.iminalaca dolazi iz BiH, a kad nas pokradu i vraćaju se tamo.

Sljedeeći je Bandić!



Bosna je od danas dobila još jednog hrvatskog azilanta domoljuba koji je pobjegao od zakona svoje domovine koja mu je omogućila da postane milijunaš prebjeg. Al će taj da se slijedećih godina do smrti da se šopa po Bosni burekom, pitama i ćevapima.

nema on vremena za gluposti, vjerojatnije će preuzeti Dinamo iz Donje Mahale i u njemu odgajati mlade nader i nastaviti s trgovanjem
[/quote]
A možda od ovih silnih domoljuba tajkuna – prebjega Maminjo sastavi nogometnu momčad u Bosni – taman ih se toliko nakupilo
https://www.index.hr/vijesti/clanak/mamic-je-od-danas-u-finom-drustvu-sanader-glavas-kutle-todoric/2002777.aspx

izgleda da su im stvrano sjeli na imovinu… ajde konačno nešto pametno u ovoj državi… ali i dalje sam skeptik.

New Report

Close