Centar Canabio: Zajednički projekt 3 tvrtke iz Austrije, Slovenije i Hrvatske počinje u travnju

Autor: Marija Crnjak , 21. ožujak 2018. u 13:01
Fotolia

Nositelj projekta je Sigma plus dobavljač proizvoda od kanabisa, a s njom su Iqcure Better Life te Lifeclass Terme Sv. Martin.

Otvaranje Canabio centra za medicinski wellness i energetsku terapiju uljem medicinskog kanabisa u LifeClass Terme Sv. Martin očekuje se u travnju 2018., potvrdio je za Poslovni dnevnik Branimir Blajić.

Radi se o zajedničkom projektu tri tvrtke iz Hrvatske, Slovenije i Austrije koji će Termama povećati broj noćenja i dovesti klijente iz cijelog svijeta. Inicijator ideje i nositelj projekta je slovenska Sigma plus koja će ujedno biti  dobavljač i proizvođač pripravaka od kanabisa. Tvrtka Iqcure Better Life iz Hrvatske, čiji je osnivač austrijski Iqcure International, specijalizirana je za medicinski wellness i ima svoj centar u Lifeclass Termama Sveti Martin, te je u okviru njihovog poslovanja i poliklinika Medvital. Lifeclass Terme Sveti Martin bit će pak zadužena za usluge smještaja klijenata te pružanja usluga zdravog stila života ( zdrava hrana, zdrave aktivnosti, wellness usluge, termalna voda).

Blajić pojašnjava koncept budućeg centra Canabio,  te ističe da se oni neće baviti liječenjem pacijenata koji imaju onkološke dijagnoze.  "Naš centar ima primarnu ulogu za one ljude koji su prošli sve terapije klasične medicine, kemoterapije, zračenja i slično, te im je psihofizički status istrošen i trebaju terapiju za revitalizaciju, povratak energetskog statusa, smanjenje mogućnosti remisije bolesti", ističe direktor Termi. U centru Canabio će se za početak koristiti dva pripravka iz Kanade koji su trenutačno na tržištu u RH, a mogu se koristiti za korištenje isključivo na recept za onkološke pacijente, te uz preporuku onkologa. Navedeni pripravci će biti korišteni u početku, a tvrtka Sigma plus je u postupku certifikacije svog pripravka koji će se po službenoj certifikaciji staviti u uporabu sukladno zakonima RH", pojašnjava Blajić.

 

28 dana

boravit će posjetitelji u Sv. Martinu u programu Canabio

Inače, kako se navodi na web stranicama tvrtke, projekt Canabio u Sloveniji tvrtka Sigma plus pokrenula je 2014. s ciljem samostalnog uzgoja i ekstrakcije ulja medicinskog kanabisa. Naš proizvod Canabio izrađen je iz organski uzgojenih biljaka medicinske konoplje vrhunske kvalitete. Proizvodi se mogu koristiti za tretiranje niza stanja, od niza vrsta karcinoma, reumatoidnog artritisa i osteoartritisa, multiple skleroze, dijabetesa, glaukoma, epilepcije, psorijaze, astme…", navode iz Sigme Plus.

Usto, njihovi pripravci rade se za individualnu upotrebu, na temelju krvnih testova pacijenata, pojašnjavaju. Ugovor s Termama Sv. Martin potpisali su krajem 2016. godine, nedugo nakon toga odobren im je patent za pripravak u Sloveniji, koji je prijavljen i na razini EU te SAD-a. Proizvode su u međuvremenu plasirali u Makedoniju, gdje su kupili i zemljište za uzgoj medicinske konoplje koji je krenuo početkom godine, a plan je proizvodnju po ekološkim standardima započeti i u središnjoj Europi, no na njijhovim stranicama se ne navodi točna lokacija. 

Ove podatke tvrtka Sigma Plus objavila je s ciljem prikupljanja kapitala kroz ICO (Initial Coin Offrering) koji su otvorili u siječnju, a do sada su prema objavi na stranicama prikupili 40 milijuna dolara. U svom centru u Sloveniji provode i druge terapijske metode, kao što je intravenozna terapija vitaminima, a prilikom predstavljanja projekta Canabia u Beču u siječnju istaknuli su da Slovenija ima strože uvjete korištenja pripravaka medinske konoplje od Hrvatske, zbog čega su se odlučili na suradnju s Termama Sv. Martin.

Direktor Termi mnogo očekuje od ovog projekta, prvenstveno povećanje broja noćenja po boravku.

"Prosječni boravak turista u Lifeclass termama Sveti Martin je oko 2,5 dana, što je malo, i ovim produktom očekujemo produljenje boravka gostiju kojima ćemo nuditi pakete u trajanju od 14-28 dana. Canabio produktom želimo nadopuniti naš medical wellness koncept i postati jedinstven "healthness" centar u Europi. Ujedno očekujemo da medical wellness produkt i Canabio produkt u narednih 2 godinu budu 7-10 posto naših noćenja", kaže Blajić. U Canabiu ciljaju na tržište Rusije, Velike Britanije, sjeverne Europe i arapskih zemalja, a Blajić je projekt predstavio i na nedavno održanom moskovskom turističkom sajmu MITT. Imali su prezentacije u veleposlanstvu RH u Moskvi za turoperatore i za predstavnike udruge žena liječnika Rusije. "Svi su prepoznali naš koncept kao novite na tržištu, te su dogovoreni obilasci i suradnja", otkriva direktor. 

Komentirajte prvi

New Report

Close