Supetarski Velaris radi i zimi, gostima nudi organsku hranu

Autor: Marija Crnjak , 18. veljača 2015. u 13:05
Trenutačno u hotelu borave polaznici obližnjeg nautičkog centra

U Velarisu godišnje imaju 50 tisuća noćenja, povezani su s lokalnim agencijama, promoviraju cijeli otok.

Zahvaljujući dobroj prometnoj povezanosti trajektom do Splita i upornosti da se osmisle sadržaji koji će goste privući i usred zime, brački Resort Velaris jedan je od rijetkih turističkih objekata na hrvatskim otocima koji su otvoreni cijele godine.

Trenutačno u hotelu borave polaznici obližnjeg nautičkog centra, a gostima je na raspolaganju nekoliko wellness paketa, organizirani obilazak pustinje Blaca, povijesna tura po Braču… Kad je kupovao to bivše Plivino odmaralište prije deset godina, rođeni Bračanin Ivo Šimunović, koji je poduzetničku karijeru uz titulu "kralja škampa" zaradio na Novom Zelandu, odlučio je da neće graditi zatvoreni resort, već da će se priča Velarisa razvijati u uskoj suradnji s destinacijom. "Kod nas nema 'all inclusive' paketa i zatvaranja gostiju u ograde resorta. Zbog toga smo se povezali s lokalnim agencijama i atrakcijama, maksimalno želimo promovirati čitav otok. U tom smjeru su išle i investicije, posljednja je prije tri godine obnovljena Vila Vela luka, objekt s početka prošlog stoljeća koji je nakon samostana neko vrijeme služio i kao rodilište. Iz naših bračkih maslinika izlazi ulje, koje je višestruki dobitnik zlatne medalje, a gostima nudimo organsko povrće uzgojeno u našim vrtovima, što je jedinstveno u hrvatskom hotelijerstvu", ističe Tin Samardžić, hotel menadžer u resortu Velaris.

 

Samardžić

Gostima nudimo organsko povrće uzgojeno u našim vrtovima

U objektima Velarisa godišnje se ostvaruje oko 50 tisuća noćenja. Resort smješten u uvali Vela Luka u Supetru sastoji se od pet objekata, uz Villu Vela Luka tu je i Hotel Amor s konferencijskom dvoranom za 260 ljudi, wellness centrom, bazenom, u potpunosti obnovljen 2007. godine i ima također četiri zvjezdice, te paviljoni Vlačica i Vrilo, čija se obnova i podizanje kategorije na četiri plus zvjezdice priprema za 2016. godinu, otkriva Tin Samardžić. U maslinicima Velarisa uzgaja se 4500 stabala maslina, a ekstra djevičansko ulje nudi se u suvenirnici hotela, kao i domaća marmelada i džemovi, koje također izrađuje osoblje resorta.

Inače, Samardžić kao glavni operativac u Velarisu javnosti je poznat kao pjevačka zvijezda emisije Story Supernova te član boy benda sa Sašom i Kedžom, no umjesto glazbene karijere izabrao je hotelijerstvo. Zanat je ispekao na američkom i tržištu Novog Zelanda. "Školovanje u Americi korisno je zato što je tamo hospitality sektor razvijen do najsitnijeg detalja. Tijekom edukacije u detalje se prolaze svi segmenti poslovanja, s velikim naglaskom na praktičnom dijelu. Za menadžera u hotelijerstvu to je neprocjenjivo, jer funkcija jednog hotel menadžera uključuje obavljanje vezanih poslova i zadataka", objašnjava Samardžić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close