Strategijom turizma u novi razvoj Brela

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. siječanj 2014. u 12:50
Goran Stanzl/PIXSELL

Kao ključne breljanske nedostke direktorica je navela kakvoću prometne i komunalne infrastrukture, prekomjerno sezonsko korištenje prostora, nepostojanje jasne marketinške strategije i nedostatak turističkih kadrova.

Općina Brela gdje je prošle godine ostvareno 548.000 turističkih noćenja, napravila je strategiju i akcijski plan razvoja turizma u Brelima od 2014. do 2018. godine koju je naručila Turistička zajednica, a izradio zagrebački Institut za turizam.

U strategiji su prepoznate 93 pojedinačne atrakcije od kojih devet ima nacionalni značaj, 28 regionalni značaj, a 56 njih je lokalnog značaja.

Strategijom se žele definirati razvojna vizija turizma na području Općine i marketinške smjernice te razviti novi turistički proizvodi, istaknula je direktorica Turističkog ureda Brela, Valentina Vitković, predstavljajući danas novinarima turističko-razvojni dokument breljanske općine.

Kao najvrjednija lokacija nacionalnog značaja izdvojeni su Biokovo, razvedena prirodna obala, paleontološka zona Dubci i kamen Brela, naglasila je Vitković.

Turistička budućnost općine Brela trebala bi se dugoročno graditi na konkurentskim prednostima toga dijela priobalja makarskog primorja – poput plaža, očuvane prirode, specifičnosti Biokova i tradicije bavljenja turizmom.

Kao ključne breljanske nedostatke direktorica Vitković navele je kakvoću prometne i komunalne infrastrukture, prekomjerno sezonsko korištenje prostora, nepostojanje jasne marketinške strategije i nedostatak turističkih kadrova.

U primarne ciljeve navedeni su između ostalih podizanje kvalitete turističke ponude, razine zadovoljstva gostiju i zaštita turističkih resursa.

Za ovu godinu direktorica Turističkog ureda je kazala kako su cijene u hotelima povećane za 3 do 4 posto, a booking hotela je bolji nego lani.

Privatni smještaj neće povećavati cijene svojih usluga, a turistički promet mogao bi biti povećan i do 5 posto u odnosu na prošlu godinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close