Stečaj Konzuma traži najbolji prijatelj Ivana Todorića

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2017. u 11:12
Foto: Dalibor Urukalovic/Pixsell

Prema podacima sudskog registra, osnivači tvrtke Ovum, koja je podnijela zahtjev za pokretanjem stečajnog postupka nad Konzumom, su Ivan Valentić, sin nekadašnjeg premijera Nikice Valentića i tvrtka Perfa BIO.

Iz tvrtke navode kako je dug i znatno veći od 9,57 milijuna kuna za koliko su podnijeli zahtjev za stečaj.

Tvrtka Ovum je u biti tvrtka od velikog proizvođača jaja Perfa i Bio-perfa. Direktor Marko Brajević i sada je na sastancima dobavljača i banaka oko duga. 

Kako 24 sata saznaju iz tvrtke zahtjev za stečaj su podnijeli jer im je Konzumovo neplaćanje već prelilo čašu strpljenja. Dug je i znatno veći od 9,57 milijuna kuna za koliko su podnijeli zahtjev za stečaj.  

Konzum im nije platio od sredine prošle godine isporučenu robu. Iako su trebali dobiti novac za isporučeno, u prosincu su dobili mjenicu. 

"Dug je veći nego ovih 9,6 milijuna kuna. Postoje i mjenice, a kada smo dobili mjenicu bez pokrića, bila je to kap koja je prelila čašu. Očajni smo. Ovo prepucavanje i jednih i drugih i trećih nigdje ne vodi. I dobavljači i banke i država tapkaju u mraku ", kaže  Brajević. 

Prema podacima iz sudskog registra, osim Perfe-bio suosnivač tvrtke Ovum je i Ivan Valentić, sin bivšeg premijera Nikice Valentića.  

Zanimljivo, vjenčani kum Ivana Valentića je Ivan Todorić, sin Ivice Todorića, predsjednika Uprave Agrokora.

Na upiti da je suvlasnik Ovuma i Ivan Valentić, koji je u kumskom odnosu s Ivanom Todorićem, kratko je odgovorio.

"Kum je kum, posao je posao, to nadam se, svi razumiju. A za ostalo ćete morati pitati Ivana Todorića", kaže Brajević. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

bit će ima točnu informaciju

New Report

Close