Stanarine u Splitu prešle sve granice: Za dvosobni stan – 11.000 kuna!

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2019. u 08:51
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Podstanarima i studentima u Splitu postaje sve teže naći stan za cijenu koju njihove financije mogu podnijeti, a najteže je, očekivano, u ljetnoj sezoni kada se mnogi moraju iseliti i ustupiti mjesto turistima.

Koliko je teško naći stan u dugoročnom najmu, novinari Splitskog dnevnika posvjedočili su i sami upisujući u pretragu najpoznatijeg hrvatskog web oglasnika pojmove poput "Splitsko-dalmatinska županija", "Split", "stan do 50 kvadrata", cijena do 450 eura i "dugoročni najam".

Rezultat koji je izašao je bio nula nađenih rezultata.

Proširili su pretragu na cijelu županiju, skinuli želje i izbrisali cijenu, jedino što su ostavili je mogućnost najma kroz cijelu godinu, a onda su doživjeli još jedan šok.

Garsonijera u Splitu je 300 eura, 30 kvadrata, sve veće od toga od 650 do 800 eura. Ima i nadobudnih koji svoje stanove iznajmljuju za 11.000 kuna mjesečno. Da, dobro ste pročitali cijenu, nije greška u nulama, stan je lijepo opremljen, ali za taj iznos možete plaćati, ne jedan, nego dva kredita. 

Nastavili su pretragu, pobjegli su iz grada i krenuli prema Kaštelima, Podstrani i Solinu. Iz Podstrane su brzo pobjegli, od 12 pronađenih stanova tek tri su bila za iznos od 450 eura, ostali od 800 do čak 1250 eura. Solin im je bio još veći šok, tek dvije nekretnine, jedna 400 druga 800 eura.

O uređenju isto nisu izbirljivi, uzimali su što se nudi, važno je da je namješteno, ali spomenuli su da ako očekujete kvalitetu za cijenu, onda ste veći optimist od njih.

Krenuli su put Kaštela gdje je bilo tek 12 ponuda, ali cijene prihvatljive, nakon Splita sve im je izgledalo dobro, pa čak i cijena od 400 eura za stan u prizemlju bez sunca i mjeseca, piše Splitski dnevnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close