Seosko gospodarstvo Slava Gora – odmor uz pogled na vinograd, cvrkut ptica i autohtonu kuhinju

Autor: Poslovni.hr , 13. svibanj 2014. u 11:27
Slavagora

Idealan odmor uz neodoljivi pogled koji iznenađuje kroz sva godišnja doba i autohtonu kuhinju

Poslovni dnevnik kreće u potragu za najboljim seoskim gospodarstvom u sklopu trećeg izdanja Gastrofeja. Ono što ovogodišnje natjecanje čini posebnim je činjenica da krećemo u potragu za najboljim hrvatskim seoskim domaćinstvom – ugostiteljskim i ruralnim ambijentom koji zadovoljava sve odrednice poslovnog i gastronomskog utočišta. 

Natječaj se organizira u svrhu promocije seoskih gospodarstava u Hrvatskoj, te će se kroz tromjesečnu intenzivnu kampanju na svim platformama Poslovnog dnevnika, 24sata i Večernjeg lista upoznati javnost s pozicijom i gastro ponudom seoskih gospodarstva u Hrvatskoj. Gospodarstva se besplatno prijavljuju za sudjelovanje ovdje.

 

Slava Gora

Nedaleko od Zagreba, na samoborskim brežuljcima krije se seosko gospodarstvo Slavagora. Ovo gospodarstvo je idealno za bijeg od gradske buke i odmor uz pogled na vinograde, cvrkut ptica i domaću hranu.

Slavagora je smještena četiri km od grada Samobora na obroncima Samoborskog gorja s prekrasnim pogledom na brežuljkasti krajolik. Kuće su uređene prema tradicijskim vrijednostima, poštujući autohtonu tradicijsku arhitekturu. Namještaj i detalji zbirka su autentičnih predmeta iz života ljudi ovog kraja.
Hrana i piće, svjež zrak, priroda, pitomi kraj i autentičnost ambijenta stvaraju poseban ugođaj užitka i zadovoljstava.

Vina, autohtona i tradicijska kuhinja

U restoranu Seoskog obiteljskog gospodarstva Slavagora može se uživati u tradicionalnim hrvatskim jelima i piću proizvedenom u vlastitom podrumu: bijelo vino, crveno cviček i portugizac, sok od bazge i kupine, rakija od borovnice, kupine i maline, viljamovka, medica…

Na gospodarstvu pripravljaju se izvorna domaća jela; sir i vrhnje, štrukli, štrudle, juhe, pohana piletina, patke, guske i purice s mlincima, domaće kobasice s dinstanim zeljem, roštilj, pečena teletina i svinjetina s umakom od vrganja te mnoštvo domaćih, sezonskih specijaliteta. Vlasnica ponosno kaže kako su najpoznatiji po lungiću punjenom vrganjima i pohanoj piletini koju obožavaju svi uzrasti posjetitelja.

 

Organizacija proslava

Seosko gospodarstvo Slavagora organizira rođendane, godišnjice, poslovne ručkove, krstitke te sve vrste proslava za grupe ljudi. Također organiziraju maškare za vrijeme Samoborskog fašnika, proslavu nove godine, Martinje, susrete pjesnika "Bakuš Slavagorski" te druge samoborske manifestacije. Restoran ima kapacitet od 50 mjesta vani i 50 mjesta unutra tako da ovdje bez problema možete organizirati poslovne ručkove uz prekrasan ambijent i pogled kojem će rijetko tko moći odoljeti.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close