Sandi Šola odbacuje optužbe

Autor: Poslovni.hr , 11. travanj 2013. u 11:33
Šolin odvjetnik Ante Madunić kazao je da je njegov branjenik u sjedištu USKOK-a iznio obranu i porekao sve što mu se stavlja na teret (Photo: Borna Filic/PIXSELL)

Pred USKOK-ovim istražiteljima Sandi Šola odbacio je sumnje da je sudjelovao u izvlačenju novca iz Karlovačke banke u kojoj je donedavna bio predsjednik uprave, a zajedno s obitelji ima i većinski paket dionica.. Šolin odvjetnik Ante Madunić kazao je da je njegov branjenik porekao sve što mu se stavlja na teret.

 Pred USKOK-ovim istražiteljima predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola odbacio je sumnje da je sudjelovao u izvlačenju novca iz Karlovačke banke u kojoj je donedavna bio predsjednik uprave, a zajedno s obitelji ima i većinski paket dionica.

Šolin odvjetnik Ante Madunić kazao je da je njegov branjenik u sjedištu USKOK-a iznio obranu i porekao sve što mu se stavlja na teret.

Nakon ispitivanja Madunić je ponovio da je Šola noćas uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo. U Hrvatsku se, dodaje, odlučio vratiti čim je u Makedoniji, gdje je bio na rukometnoj utakmici, doznao za istragu u kojoj je osumnjičen zajedno s članovima svoje obitelji. Na dolazak automobilom, umjesto zrakoplovom što je isprva bilo najavljeno odlučio se i kako bi izbjegao uhićenje pred kamerama.

Prvoosumnjičena za preljevanje novca Karlovačke banke u privatne tvrtke je Šolina majka Marija, u poslovnim krugovima poznata kao direktorica i stečajna upraviteljica više tvrtki.

Ona je, prema USKOK-ovim sumnjama u kriminalnu grupu povezala svoje sinove Sandija, Petra i Tomislava Šolu, bivšeg predsjednika uprave Dalekovoda Luku Miličića, direktora Sektora kreditno-garantnih poslova banke Karlovačke banke Josipa Kovača, bivšu članicu uprave te banke Marijanu Trpčić Reškovac i poduzetnika Dragu Brekala.

Novcem Karlovačke banke navodno su financirali poslovanje tvrtki koje su prethodno osnovali ili preuzimali čime su, po tvrdnjama USKOK-a, počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti kojima su banku oštetili uz najmanje 37.5 milijuna kuna, i još jednu tvrtku za 46,9 milijuna kuna.

Dežurna istražna sutkinja zagrebačkog Županijkog suda Erna Dražančić poslijepodne će odlučiti hoće li osumnjičenima odrediti jednomjesečni istražni zatvor.

Komentirajte prvi

New Report

Close