Sandi Šola odbacuje optužbe

Šolin odvjetnik Ante Madunić kazao je da je njegov branjenik u sjedištu USKOK-a iznio obranu i porekao sve što mu se stavlja na teret (Photo: Borna Filic/PIXSELL) Šolin odvjetnik Ante Madunić kazao je da je njegov branjenik u sjedištu USKOK-a iznio obranu i porekao sve što mu se stavlja na teret (Photo: Borna Filic/PIXSELL)

Pred USKOK-ovim istražiteljima Sandi Šola odbacio je sumnje da je sudjelovao u izvlačenju novca iz Karlovačke banke u kojoj je donedavna bio predsjednik uprave, a zajedno s obitelji ima i većinski paket dionica.. Šolin odvjetnik Ante Madunić kazao je da je njegov branjenik porekao sve što mu se stavlja na teret.

 Pred USKOK-ovim istražiteljima predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola odbacio je sumnje da je sudjelovao u izvlačenju novca iz Karlovačke banke u kojoj je donedavna bio predsjednik uprave, a zajedno s obitelji ima i većinski paket dionica.

Šolin odvjetnik Ante Madunić kazao je da je njegov branjenik u sjedištu USKOK-a iznio obranu i porekao sve što mu se stavlja na teret.

Nakon ispitivanja Madunić je ponovio da je Šola noćas uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo. U Hrvatsku se, dodaje, odlučio vratiti čim je u Makedoniji, gdje je bio na rukometnoj utakmici, doznao za istragu u kojoj je osumnjičen zajedno s članovima svoje obitelji. Na dolazak automobilom, umjesto zrakoplovom što je isprva bilo najavljeno odlučio se i kako bi izbjegao uhićenje pred kamerama.

Prvoosumnjičena za preljevanje novca Karlovačke banke u privatne tvrtke je Šolina majka Marija, u poslovnim krugovima poznata kao direktorica i stečajna upraviteljica više tvrtki.

Ona je, prema USKOK-ovim sumnjama u kriminalnu grupu povezala svoje sinove Sandija, Petra i Tomislava Šolu, bivšeg predsjednika uprave Dalekovoda Luku Miličića, direktora Sektora kreditno-garantnih poslova banke Karlovačke banke Josipa Kovača, bivšu članicu uprave te banke Marijanu Trpčić Reškovac i poduzetnika Dragu Brekala.

Novcem Karlovačke banke navodno su financirali poslovanje tvrtki koje su prethodno osnovali ili preuzimali čime su, po tvrdnjama USKOK-a, počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti kojima su banku oštetili uz najmanje 37.5 milijuna kuna, i još jednu tvrtku za 46,9 milijuna kuna.

Dežurna istražna sutkinja zagrebačkog Županijkog suda Erna Dražančić poslijepodne će odlučiti hoće li osumnjičenima odrediti jednomjesečni istražni zatvor.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!