Reviziji zapela za oko HGK-ova zbirka skupocjenih slika

Autor: Poslovni.hr , 23. prosinac 2012. u 11:56
Nadan Vidošević (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Državna revizija u nedavno objavljenom izvješću istaknula je da kupnja slika nikako nije opravdana.

Pravo umjetničko blago otkrili su državni revizori tamo gdje su mu se najmanje nadali, piše Jutarnji list. U Hrvatskoj gospodarskoj komori sa sjedištem na Rooseveltovu trgu, gdje već 17. godinu predsjedava Nadan Vidošević, pronađena je raskošna zbirka od 790 skupocjenih slika, vrijedna više od 12 milijuna kuna, piše list. Tome treba dodati i pronalazak kiparskih djela, glazbala, knjiga i plemenitih metala vrijednih oko 300 tisuća kuna.

Državna revizija u nedavno objavljenom izvješću istaknula je da kupnja slika nikako nije opravdana. „Slike su nabavljane od privatnih kolekcionara. Prema Uredbi o računovodstvu neprofitnih organizacija, imovina su resursi od koje se očekuje buduća korist. Slike to nisu“, kažu revizori. O njihovoj nabavi i kupnji, tvrdi revizija, odlučuje jedan čovjek, i to bez ikakvih ograničenja – Nadan Vidošević.

Komora je, dakle, od 2005. do 2009. kupila 330 slika (prosječno 66 godišnje) i u to uložila više od sedam milijuna kuna, navodi Jutarnji. Učinili su to iako su i prije raspolagali velikim brojem umjetnina – krajem 2004. godine posjedovali su 460 slika vrijednih 4,8 milijuna kuna. Umjetnička djela nabavljana su od 2005. do 2009. godine po cijeni od 1200 do 370 tisuća kuna, piše list.
 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Nadan Vidošević radi 20 godina u državnoj službi a imovina mu se procjenjuje na 20 000 000 EUR-a???

HGK je po ustrojstvu, neradu, ogovornosti i beneficijama, cista kopija Vlade.
Pogledajte, dok gospodarstvo umire i njih hrani, koliko placaju hranu i pice u svojim kantinama. Pogledajte kolike su kamate na stambene kredite dane svojim zaposlenicima.

Izgleda da je u jadnoj Nasoj najbolje se baviti politikom ili zivjeti pri politici, sve na grbaciradnog naroda.

Sanader je otisao, ali su ostali Sanaderici.

treba pod hitno mijenjati zakon i skinuti odredbu o obveznom članstvu, pa će komora činiti promidžbu svojih programa, a ne općenito “gospodarstvenih”. Lako je s tuđim …po slikama!

New Report

Close