Regionalni iskorak u jubilarnoj godini

Autor: Jadranka Dozan , 05. veljača 2020. u 22:00
Novi član Uprave Tokića je Andrija Topić

Vodeći hrvatski distributer autodijelova pred preuzimanjem je slovenskoga Bartoga.

Vodeća hrvatska tvrtka u distribuciji autodijelova, Tokić d.o.o., ove godine obilježava 30 godina poslovanja, a obljetnicu bi trebao obilježiti i važan regionalni iskorak: preuzimanje Bartoga, slovenskog trgovca autodijelovima i opreme.

Iz sesvetske su tvrtke u vlasništvu obitelji Tokić potvrdili tu informaciju slovenskog Dela, navodeći da su od slovenske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) zatražili odobrenje tog preuzimanja. O detaljima transakcije zbog proceduralnih pravila zasad ne mogu govoriti.  No, ishode li suglasnost AVK, mrežu od više od 110 poslovnica u Hrvatskoj i BiH proširit će za Bartogovih 36 u Sloveniji, što znači i znatno povećanje prometa.

Podaci o prihodima Tokića za prošlu godinu još nisu dostupni, a u 2018. tvrtka je ostvarila 558 mil. kuna prihoda (uz više od 40 mil. dobiti), što je u odnosu na prihode godinu prije (521 mil.) bilo povećanje za više od 7%.   Osnivači tvrtke povukli su se s upravljačkih funkcija u Nadzorni odbor koji je s početkom ove godine pojačao Upravu. Kako su jučer priopćili, član Uprave od siječnja je i Andrija Topić, dosadašnji izvršni direktor za razvoj.

Upravu od lani predvodi Ivan Gadže, a u njoj je kao član i Ivan Šantorić. Inače, Tokić je krajem 2019. dobio prestižno priznanje Elite Programa Londonske burze za inovativnost i tehnološke iskorake; proglašen je jednim od 50 "Future Shapersa". Na tom tragu je i uvođenje autonomnih mobilnih robota hrvatskog startupa Gideon Brothersa u logističko-distributivnom centru u Sesvetama.

Komentirajte prvi

New Report

Close