Razvrstavanje vjerovnika Agrokora ide na popravni?

Autor: Jadranka Dozan , 13. veljača 2018. u 22:01
Premijer Andrej Plenković/Davor Višnjić/PIXSELL

Upitan o mogućim sankcijama u aferi ‘savjetnici’ premijer poručio: O tom-potom. O tome ćemo kad odlučimo.

Razvrstavanje vjerovnika Agrokora u pet skupina, kako ga Vladin povjerenik Ante Ramljak predložio, a Trgovački sud prihvatio, ipak će, izgleda, na popravni.

Od objave rješenja Suda na koje su nezadovoljnici uložili brojne pritužbe, u međuvremenu je očito bilo razmjene argumenata. Tako se u Udruzi dobavljača, koja je jučer održala novi sastanak, čuje da je sutkinja Nevenka Siladi Rstić stava da neće prihvatiti "praznu" skupinu, a to je prema podjeli B skupina u kojoj su obvezničari čije su tražbine osporene (upućene na parnice).

Hoće li se dobavljačima uvažiti i prigovori da su, osim gubitka jednog mjesta u budućem vjerovničkom vijeću (sa 2 na 1) i dodatno "razvodnjeni" time što su u istoj grupi sa svim drugim neosiguranim vjerovnicima, od faktoringa i banaka do porezne uprave, ostaje vidjeti.  A dok su se na sastanku Udruge brusili stavovi i oko nekih drugih pitanja oko procesa nagodbe, od premijera Andreja Plenkovića novinari su opet pokušali saznati je li donio odluku u vezi s "aferom savjetnici".

"Izvješće je dosta dugo, detaljno", rekao je objašnjavajući zašto još nije donio odluku. No, čini  mu se, kaže, da tu nema pravnih elemenata, budući da su to ugovori između privatnih kompanija: "Ono što me smeta je etički aspekt". Za njega je trenutno najvažnije da cijeli proces završi nagodbom i da kompanije funkcioniraju. Na ponovljeno pitanje hoće li biti sankcija ponovio je neodređen odgovor: "O tom-potom. O tome ćemo kad odlučimo". 

Komentirajte prvi

New Report

Close