Ramljak napustio Hrvatsku, ponovno aktivirao tvrtku u Češkoj

Foto: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ante Ramljak, prvi suradnik Martine Dalić u izradi lex Agrokora, zakona prema kojem je i njegova bivša konzultantska tvrtka Texo Managment ušla u krug savjetnika koji su zaradili milijunske honorare, nije se nakon ostavke vratio u svoju bivšu tvrtku nego pokušava aktivirati svoju karijeru u inozemstvu.

Konkretno, reaktivirao je svoju konzultantsku tvrtku Expiria Finance u Češkoj, piše Net.hr.

Nakon što je prvi povjerenik za Agrokor i jedan od ključnih kreatora lex Agrokora, Ante Ramljak, podnio ostavku 20. veljače 2018. posve je nestao iz javnog prostora, no moglo ga se i dalje sresti u Zagrebu. Čitatelji Net.hr-a su tvrdili da su ga vidjeli s vlasnikom Texo Managmenta, Tomislavom Matićem, te je logično pitanje bilo: je li se Ante Ramljak aktivirao ponovno u tvrtki iz koje je prešao u Agrokor, u kojoj je, zapravo, paralelno i radio neko vrijeme dok je već vodio Agrokor. Činjenica je, naime, da je na stranicama Texo Managmenta i donedavno, prije desetak dana, kao jedan od suvlasnika i konzultanata naveden Ante Ramljak. Doduše, njegovo je ime i fotografija bilo tu i tijekom cijele njegove karijere posebnog povjerenika za Agrokor, kao da je istodobno bio na obje “fotelje”.

 Na web stranici tvrtke Texo Management, koja je na istoj adresi gdje i čuveni ured odvjetnika Borisa Šavorića, u kojem se snimao predizborni spot HDZ-a “Vjerodostojno”, ispod fotografije panorame Zagreba, u rubrici “about us”, moglo se naći CV oba osnivača tvrtke, Tomislava Matića i Ante Ramljaka. Sve do 5. lipnja, kada smo uputili upit tvrtki s pitanjem je li se gospodin Ante Ramljak vratio u svoju bivšu tvrtku nakon podnošenja ostavke.

U ime tvrtke javio se njihov novi komunikacijski savjetnik, Vedran Strukar, koji je odgovorio:

“Nije točna informacija da je gospodin Ante Ramljak nakon ostavke na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru angažiran u tvrtki Texo Managment.” Vrlo izgledno je da je novi komunikacijski savjetnik tvrtke Texo Managment tom prilikom i upozorio jedinog preostalog zaposlenika u tvrtki Texo Managment, Tomislava Matića, da je uputno da se ukloni CV i informacija o Anti Ramljaku kao djelatniku u tvrtki. Sada je preostao jedino CV Tomislava Matića.

Na pitanje može li reći nešto više o karijernim planovima Ante Ramljaka, Strukar je odgovorio da ne raspolaže tom informacijom.

Iako je viđen u Zagrebu, iako je bilo sastanaka i kontakata s bivšim poslovnim partnerom Matićem, ali i bivšom potpredsjednicom Martinom Dalić, Net.hr otkriva da je Ante Ramljak nastavio svoju karijeru u inozemstvu. Točno 27. ožujka ove godine, dakle, oko mjesec dana nakon ostavke u Agrokoru, aktivirao je svoju konzultantsku tvrtku u Češkoj, u Pragu. Naime, još u kolovozu 2015. godine Ramljak je u Češkoj registrirao tvrtku Expiria Finance, ali nije bila aktivna, a on ju je sada aktivirao i po svemu sudeći misli se baviti sličnim konzultantskim poslovima kakve je radio s partnerom Matićem preko Texo Managmenta. Tvrtka je registirana u mirnoj praškoj četvrti, Vinohrady.

Komentari (5)
 • purCo
  purCo 10:02 29.6.2018.

  Funky


  treba sada tih 500 milijuna rasprsiti po evropi da se zametne trag.
  svi to vide osim onih koji primaju placu da to vide.

  oni i primaju plaću da ne vide, jer ako progledaju, vidjeli bi Borga svoga
 • Funky
  Funky 4:32 29.6.2018.

  treba sada tih 500 milijuna rasprsiti po evropi da se zametne trag.
  svi to vide osim onih koji primaju placu da to vide.

 • All
  All 8:57 22.6.2018.

  Sadce Perusko “spasiti” stvar ! :) Blago nama

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve