Računi za struju se povećavaju: Evo koliko ćete više plaćati mjesečno

Autor: Poslovni.hr , 21. ožujak 2017. u 12:14
Foto: Borna Filić / Pixsell

Stopostotno poskupljenje naknade, navodi se u dokumentu, stupit će na snagu danom objave u Narodnim novinama.

Struja će, u travnju ili najkasnije početkom svibnja, poskupjeti za oko pet posto zbog podizanja naknade koju svi potrošači plaćaju na računima za poticanje obnovljivih izvora energije. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je u javnu raspravu do kraja ožujka uputilo prijedlog da se naknada sa sadašnje tri i pol lipe po potrošenom kilovatsatu poveća na 7,5 lipa, ne računajući PDV.

Kako piše Novi list, stopostotno poskupljenje naknade, navodi se u dokumentu, stupit će na snagu danom objave u Narodnim novinama, ne navodi se kad, no očekivano u travnju ili početkom svibnja, dakle prije lokalnih izbora.

Teško je očekivati da će rasprava rezultirati manjom naknadom od predložene, jer je i ovo povećanje, kako se neslužbeno može čuti u Ministarstvu, premalo u odnosu na iznos potreban državi za poticanje »obnovljivaca«.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Kolega se nedavno preko veze zaposlio u hepu i jos je ljut sto su pored njega zaposlili 20 ljudi. Nakon 3 mj pitam ga kako je na poslu, a on se ubija od dosade. Odma je u tcomi uzeo najskuplju tarifu da moze surfati cijeli dan.

Dobro, tko onda ulaže u infrastrukturu? Ljudi ili HEP?
Ako mi ulažemo u razvoj, onda trebamo postati suvlasnici. Tako je postaljena tržišna ekonomija.

Normalno da ima premalo za poticaj kad morajui placati 30%-50% vise radnika nego im je potrebno

New Report

Close