Promjena bojlera čeka 100.000 građana, a trošak po stanu mogao bi iznositi i 20 tisuća kuna

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Distributeri plina već očekuju pozive ljutitih građana kojima neće moći pomoći.

Građani koji koriste klasične turbo bojlere mogli bi se naći u problemima. Ne samo da će morati kupiti nove bojlere, već će morati mijenati i dimnjake, piše Dnevnik.hr

Prije nego što zbog zahladnjenja upalite bojler, trebali biste ga servisirati. Međutim, neugodno iskustvo prilikom servisa moglo bi imati 100 tisuća građana koji koriste turbo bojlere. Zbog direktive iz Bruxellesa, više se ne prodaju pa je i dijelova sve manje.

Jedina alternativa je ugradnja skupljih, kondenzacijskih bojlera. Oni pak, upozoravaju dimnjačari, nisu prilagođeni sadašnjim dimnjacima, što bi mogao biti velik problem za građane koji žive u zgradama.

"Moraju se usuglasiti sa svim stanarima. Svi koji su na taj dimnjak priključeni s takvim bojlerima moraju promijeniti bojler u isto vrijeme i uz sve to moraju sanirati postojeći dimnjak", rekao je za Novu TV Dejan Lončarić iz Udruženja dimnjačara.

Trošak po stanu mogao bi iznositi i do 20 tisuća kuna. Distributeri plina već očekuju pozive ljutitih građana kojima neće moći pomoći.

Komentari (3)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve