Projekt Velikog brata se nastavlja: U centru Zagreba 50 novih kamera

Autor: Poslovni.hr , 01. veljača 2013. u 10:02
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gradonačelnik je odlučio da se projekt nastavi već ove godine nakon nedavnih eksplozija.

Akteri posljednje eksplozije koja se dogodila Trgu bana Jelačića i koja je unijela nesigurnost među građane glavnog hrvatskog grada uhvaćeni su ponajprije zahvaljujući snimkama s nadzornih kamera koje je postavio Grad Zagreb, piše Večernji list.

Nakon tog događaja, policija je čest gost u prostorima prometnog redarstva, a pomoću snimki pokušava doći i do drugih počinitelja kaznenih djela. Iako nije bilo planirano, ove godine se nastavlja tzv.  projekt 'Velikog brata' pa će se kamere postaviti na još 50-ak lokacija, navodi Večernji.

Autor projekta i šef prometno-komunalnog redarstva Mato Kraljević kazao je kako se krenulo s izradom plana, ali da se već zna da će većina novih kamera pokriti ulice u užem centru grada. 'Bogovićeva, Preradovićeva, Gajeva, samo su neke od lokacija koje će se dodatno staviti pod nadzor, a osim uvođenja reda kod parkiranja, time želimo vratiti i sigurnost na gradske ulice', otkrio je Kraljević i dodao da je gradonačelnik odlučio da se projekt nastavi već ove godine nakon nedavnih eksplozija.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bez brige. Sve će to zagrepčani platiti. Ili iz kase grada ili iz svog džepa za kazne.

New Report

Close