Premijer Plenković otkrio čudnovati plan za Inu: Nakon što otkupimo dionice opet ćemo ih prodati

Autor: Poslovni.hr , 17. siječanj 2017. u 10:16
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Nakon što otkupimo taj udio, mislim da možemo biti otvoreni i za druge investitore pa i strateške partnere u nekoj kasnijoj fazi.

Pomalo nezapaženo od strane medija i javnosti prošla je subotnja izjava od prvorazredne važnosti premijera Andreja Plenkovića u intervjuu za Hrvatsku televiziju, u kojoj je najavio da će Vlada, nakon što otkupi 49 posto dionica mađarskog MOL-a u Ini, opet prodati dio dionica drugim investitorima, ili čak naći novoga strateškog partnera, piše Slobodna Dalmacija.

"Okolnosti koje danas imamo u vezi Ine kao naše strateške naftne kompanije i odnosa koji postoje s MOL-om proteklih godina, po mom sudu, nameću obvezu da Hrvatska otkupi udio MOL-a u Ini i na taj način zadrži stratešku i upravljačku kontrolu te s ovom kompanijom osigura i energetsku neovisnost i opskrbu. Nakon što otkupimo taj udio, mislim da možemo biti otvoreni i za druge investitore pa i strateške partnere u nekoj kasnijoj fazi. Ali na drugim osnovama, ne na onima na kojima su danas", ustvrdio je tom prigodom predsjednik Vlade i prvi put otvoreno najavio takvu mogućnost.

Komentari (10)
Pogledajte sve

Prodati upravljačka prava je poslovan potez.
Nešto što se radi svakodnevno.

Ovo o čemu pišeš je politikanstvo.


ako je tako, zašto kupovati pa sanirati pa ponovo prodavati… zašto već sada nemaš potencijalnog strateškog pertnera pa sa njegovim parama kupiti molov udio?

ili je interes upravo u sanaciji, da se isišu proračunske pare pa opet, kao banke, ispod žita "prodati"za 10% vrijednosti sanairanoga…

Javio se meni Plenković, kaže Crobize, ja bi odmah našao strateškog partnera ali se čini da multinacionalne kompanije ne stoje u redu za pljunuti milijardu eura za udio u firmi u kojoj nemaju nikakvu kontrolu. Ja skoro pao sa stolice kad mi je to rekao. Rekoh ja njemu, Andrej, niš ne brini, naletit će netko, cimnut ću ja Warrena. On je ovako star i senilan, možda mu uspijemo prodati burek.

ako je tako, zašto kupovati pa sanirati pa ponovo prodavati… zašto već sada nemaš potencijalnog strateškog pertnera pa sa njegovim parama kupiti molov udio?

ili je interes upravo u sanaciji, da se isišu proračunske pare pa opet, kao banke, ispod žita “prodati”za 10% vrijednosti sanairanoga…


@serislav za nas na burzi je dobro da se stvari gibaju ali za običan narod je bilo najbolje dok u opće nije bilo vlade. lagano me već počinje boljeti glava od toga ina, hep pa opet hep ina. svaka šuša se osjeća pozvanom da to nešto komentira. moš misliti da i petrov nešto o tome zna ?!

taj zna o gospodarstvu manje, nego ja o psihijatriji, a petlja se svuda

New Report

Close