Pregledani e-mailovi Martine Dalić: Nije bilo prijetnji Ivici Todoriću

Autor: Poslovni.hr/H , 05. listopad 2017. u 10:09
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Martina Dalić zatražila je 30. rujna od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, da odgovarajuće službe Republike Hrvatske preuzmu sve elektroničke uređaje, uključujući i privatne, s kojima se potpredsjednica Vlade služi kako bi pregledali sve poslužitelje preko kojih šalje e-mail poruke.

Vlada je u četvrtak priopćila kako su nadležna državna tijela, na zahtjev potpredsjednice Vlade Martine Dalić, pregledala sve njezine službene poslužitelje i  korisničke račune, osobne komunikacijske uređaje s privatnom e-mail korespondencijom te dostupnu komunikaciju na stranim davateljima e-mail usluga, nakon čega su izvijestila da nisu pronašla poruke koje bi ukazivale na prijetnje Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora.

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Martina Dalić zatražila je 30. rujna od  predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, da odgovarajuće službe Republike Hrvatske preuzmu sve  elektroničke uređaje, uključujući i privatne, s kojima se potpredsjednica Vlade služi kako bi pregledali sve poslužitelje preko kojih šalje e-mail poruke.

Ovaj je zahtjev obrazložila, navodi Vlada, medijskim objavama o navodnim prijetnjama bivšim članovima Uprave Agrokora i zatražila da  pregled obuhvati i izuzme "svu  komunikaciju s  Ivicom Todorićem i  bilo kojim drugim članom Uprave Agrokora, ako takva postoji". 

Po zahtjevu predsjednika Vlade nadležna državna tijela zadužena za zaštitu sigurnosti informacijskih sustava pregledala su sve službene poslužitelje i službene korisničke račune potpredsjednice Vlade, osobne komunikacijske uređaje s privatnom e-mail korespondencijom potpredsjednice Vlade te dostupnu komunikaciju na stranim davateljima e-mail usluga.

Nadležna državna tijela su nakon obavljenih pregleda izvijestila da "nisu pronađene poruke koje bi ukazivale na prijetnje prema gospodinu Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora".

"Iz svega navedenog potpuno jasno proizlazi da je potpredsjednica Vlade Martina Dalić sama zatražila punu provjeru svih svojih e-mail korisničkih računa i da je ista pokazala da ne postoje nikakve prijeteće poruke prema Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora", priopćila je Vlada.

Vlada Republike Hrvatske osuđuje korištenje neistinitih informacija vlasnika Agrokora Ivice Todorića u napadima na potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić kao i cijelu Vladu Republike Hrvatske.

Todorić je na svom blogu 28. rujna ustvrdio kako mu je "Martina Dalić prijetila u kasnim noćnim satima" te kako mu je "Dalić u više navrata, a zadnji puta u velikom intervjuu Jutarnjem listu, tvrdila kako je Lex Agrokor bio zadnja opcija i da bi joj bilo puno draže da je Uprava sama našla rješenje".

"Međutim, na dan 28. ožujka, nakon što je Agrokor ulagao ogromne napore za Stand Still, koji je na kraju i većina Agrokorovih banaka potpisala, Martina Dalić šalje članu Uprave Agrokora prijeteći mail, u 2,30 sata u noći, u kojem prijeti uhićenjima ukoliko se Lex ne potpiše. Neka demantira, ako se usudi", navodi Todorić. Ivica Todorić nadalje tvrdi da su bile "prijetnje Martine Dalić Anti Todoriću na sastanku s Antoniom Alvarezom". "Na sastanku u Vladi RH, gdje su se susreli Antonio Alvarez, Ante Todorić i Martina Dalić, Martina Dalić prijetila je Anti Todoriću uhićenjem njega i čitave obitelji ukoliko ne potpišu Lex Agrokor", naveo je.

Komentirajte prvi

New Report

Close