Predsjednica razgovarala s premijerom i pozorno prati situaciju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. travanj 2017. u 16:11
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Predsjednica je od premijera dobila čvrsto uvjerenje u neupitnost stabilnosti funkcioniranja Vlade.

 Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović telefonski je razgovarala s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, od kojega je dobila  čvrsto uvjerenje u neupitnost stabilnosti funkcioniranja Vlade, a u skladu sa svojim ustavnim ovlastima pozorno će pratiti situaciju, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

>>FOTO: Plenković zatražio razrješenje tri Mostova ministra

>>VIDEO: Pogledajte kako je Plenković razriješio Dobrovića, Orepića i Šprlju

>>Reakcije: "Ministar Marić: Od prvog dana radim u javnom interesu"

>>Petrov: Ministri danas nisu smijenjeni, odluka Plenkovića je ishitrena

"Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović telefonski je razgovarala s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem. Predsjednica je od premijera dobila čvrsto uvjerenje u neupitnost stabilnosti funkcioniranja Vlade. Predsjednica Republike će pozorno pratiti situaciju u Vladi i Hrvatskom saboru te odnose među političkim strankama u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, kao i do sada biti jamac stabilnosti političkog sustava te poštivanja Ustava i zakona, te skrbiti za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti," kaže se u priopćenju Ureda opredsjednice Republike.

Predsjednik Vlade  Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici Vlade naložio tajnici Vlade da pripremi odluku o razrješenju trojice Mostova ministara, Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje, nakon što su glasovali protiv prijedloga da Vlada odbije zahtjev SDP-a za pokretanjem povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.

Ministri koji nisu u stanju dati potporu kolegi, ne mogu biti članovi moje Vlade, rekao je premijer Andrej Plenković na izvanrednoj konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade i poručio da će HDZ ostvariti parlamentarnu većinu, a Vlada nastaviti rad, tako da prijevremeni parlamentarni izbori nisu realni.

Komentari (2)
Pogledajte sve

sta pretsjednica zna pa ona netna di joj je glava a kamoli sta drugo ,sta ona ima razgovarti majke ti, nadam se da necete placu dobiti za ovaj mjesec posto nista ne radite ja radim pa nisam dibio placu u viaduktu vec 4mj , zahvaljujuci hc sta nije platio svoj dug ,to ti je drzava.

samo neka nastave pratiti koliko će ove godine mladih ljudi napustiti ovu lopovsko-političku vukojebinu

New Report

Close