Petrov: Ministri danas nisu smijenjeni, odluka Plenkovića je ishitrena

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2017. u 12:53
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Premijer je danas na sjednici Vlade naložio tajnici Vlade da pripremi odluku o razrješenju trojice Mostova ministara.

Na press konferenciji Božo Petrov istaknuo je kako "u ovom trenutku Vlada naravno nije stabilna, ali za njezinu je stabilnost odgovoran predsjednik Vlade, koji je odlučio razriješiti tri ministra koja imaju rezultate iza sebe, radi jednoga ministra, koji objektivno ne može nastaviti obnašati tu dužnost". 

– Ministri danas nisu smijenjeni. Za smjenu ministara supotpis treba dati predsjednik Sabora ili povesti se rasprava u Saboru. Predsjednik Vlade ishitrenom je odlukom pokušao riješiti problem, ali predsjednik Sabora treba dati svoj supotpis, rekao je Petrov. 

Petrov je također naglasio kako Most ne nosi odgovornost za Zdravka Marića.

"Ne možemo i nećemo rušiti Vladu, ali nećemo podržati ministra koji ne može biti ministar financija."

Čelnik Mosta istaknuo je kako iza tri smijenjena čelnika Mosta stoje dobri rezutati: "3 milijarde kuna iz fondova, započeta pravosudna reforma, obračunavanje s kriminalom…", zaključio je Petrov.

I premijer Plenković mogao bi se obratiti javnosti tijekom dana, vjerojatno kako bi objasnio svoj neočekivan potez, javljaju mediji.

Također, javnosti će se uskoro obratiti i predsjednik SDP-a Davor Berardić.

Da podsjetimo, premijer je danas na sjednici Vlade naložio tajnici Vlade da pripremi odluku o razrješenju trojice Mostova ministara – Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje, nakon što su glasovali protiv prijedloga da Vlada odbije zahtjev SDP-a za pokretanjem povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.

Komentari (2)
Pogledajte sve

To su provincijalci i žabari ………….. Lani kad je Tomu rušija reka je “Sva mu srića ovog svita ako skupi 76 ruku ” ……………… Danas pričaš o ishitrenosti A budu li novi izbori može tražiti posal psihića i to u Mostaru ……… ako bude sriće

Ma koje vi to imate rezultate iza sebe ?? A sa druge strane , zajedno sa oporbom , rušite ministra koji ima itekakve rezultate! Koji licemjeri i diletanti !

New Report

Close