‘Pravosuđe bi napokon trebalo nešto poduzeti protiv Mamića’

Autor: Agencija VLM , 15. ožujak 2013. u 13:26
Zdravko Mamić / Photo: Daniel Kasap/PIXSELL

Predsjednik Odbora za Ustav Peđa Grbin osudio uvrede izvršnog dopredsjednika Dinama.

Govor mržnje kojim je Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić teško izvrijeđao ministra sporta Željka Jovanovića naišao je na osudu i među saborskim zastupnicima.

– Smatram ispod časti razumnog čovjeka komentirati takve izjave osoba poput Zdravka Mamića. No, s obzirom na to da je javno izrečena, moram reći kako sam se nadao da su vremena ranih 1990-ih iza nas. Očito da nisu i nadam se da će pravosudna tijela Republike Hrvatske napokon nešto i poduzeti protiv njega – rekao je predsjednik Odbora za Ustav Peđa Grbin.

Predsjednik najjače oporbene stranke Tomislav Karamarko osudio je Mamićevu izjavu.

– Ja tako nešto ne bih rekao, iako se, naravno, u koječemu ne slažem s ministrom Jovanovićem. Ne sviđa mi se njegov stil rada i arogancija, ali mislim da su ovo zapravo teške rečenice. Naravno da osuđujem takvu izjavu, ne trebamo nacionalno obilježavati ljude, nego po karakteru i sposobnostima. Željko Jovanović nije previše sposoban ministar, ja bih akcent stavio na to – rekao je Karamarko i dodao kako misli da Mamić nije član HDZ-a te da sam mora odgovarati za ono što kaže.

HDSSB-ov Zoran Vinković smatra da je neprimjereno od izvršnog direktora Dinama da tako nešto izjavi.

– Svi građani, bez obzira na naciju i vjeru, jednaki su prema Ustavu. Druga je stvar radi li Jovanović dobro kao ministar, ja mislim da ne, a ovo ostavljam Mamićevoj savjesti i hrvatskom pravosuđu – zaključio je Vinković.

Komentari (4)
Pogledajte sve

predsjednik odbora za Ustav PEĐA Grbin, postji li to ime igdje u Hrvatskoj, pa koliko vas se samo nakotilo od izvršne vlasti pa nadalje. Svaka ti čast Mamiću 100% si u pravu


Drugovi iz Partije bi opet uvodili verbalni delikt! E neće ići!
Mamić je dobro rekao, NIJE normalno da u hrvatskoj! vladi sjedi 7-8 srba, a skoro sve ostalo jugoslaveni, toga nema nigdje na kugli zemaljskoj.

A trebalo bi sjedit 7-8 hercegovaca?

Mamić je rekao ono što drugi misle a ne usude se reči .

New Report

Close