Poštenje doseglo vrhunac: Evo što je učinio nakon što je pronašao novac na cesti, pridružio mu se i vlasnik

Autor: Poslovni.hr , 23. rujan 2019. u 11:01
Ilustracija: Getty Images

‘Nikad, ali nikad ne izlazim van kada nešto doniram, ali…’

Novac (400 kuna) koji je Puljanin prošlog tjedna pronašao na pulskim Giardinima doniran je u dobrotvorne svrhe jednoj humanitarnoj udruzi, piše Glas Istre.

Naime, nakon što je na Facebooku objavio da traži vlasnika novca, a pravi vlasnik mu se jedno vrijeme nije javio, odlučio je u tom iznosu od 400 kuna kupiti ulje i prašak za robu humanitarnoj udruzi "Naš san njihov osmjeh".

Poštenje je doseglo vrhunac kada ga je, po njegovim riječima, nazvao stariji muškarac koji se nije predstavio, no kazao mu je točnu lokaciju i izgubljen iznos, ali je odbio preuzeti novac.

– Uglavnom, objasnio sam mu da novac neće ostati meni, već da ide udruzi. Bio je zadovoljan, nije pustio ime, nije se predstavio, ali zahvalio sam mu se u ime korisnika udruge! Kako bi zaokružili cijelu priču tih 400 kuna pretvorili smo u 800 i kupili 45 litara ulja i 15 kilograma praška za robu. Nikad, ali nikad ne izlazim van kada nešto doniram, no s obzirom na to da je sve otišlo tako daleko želim iskoristiti priliku i pozvati sve da pomognu udruzi "Naš san njihov osmijeh" u prikupljanju namirnica za potrebite, poručio je Puljanin.

Komentirajte prvi

New Report

Close