Poreznici najavili novu veliku akciju - pozivaju na pokazivanje nulte tolerancije

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

Stoga, Porezna uprava obavještava sve porezne obveznike da će se u suradnji s Carinskom upravom u narednom razdoblju provoditi pojačane nadzore Fiskalizacije. Prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te prema poreznim obveznicima koji čine najteže porezne prekršaje primijenit će se sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada – pečaćenjem poslovnih prostora.
 
Nadzori Fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika,  provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju.
 
"Porezna uprava želi graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima i spremna je  pružiti stručnu pomoć i potporu u ispunjavanju poreznih obveza, ali mora i spremno i brzo zaustaviti najteže porezne prekršaje, štiteći pri tome uredne porezne obveznike" stoji u obavijesti.
 
"Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa „Pišite nam“ http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Pisite-nam.aspx ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave. Pokažimo zajedno nultu toleranciju prema neizdavanju i nefiskaliziranju računa!", pozivaju iz Porezne uprave

Komentari (31)
 • Barikb
  Barikb 13:09 10.9.2018.

  Papak, ne kradu oni od uhljeba, nego od sirotinje kojoj treba vrtić, bolnica, hitna pomoć, lijekovi…
  Evo još jedna lekcija, pa malo prouči.

  http://www.poslovni.hr/hrvatska/ugostitelji-preko-posebnog-racunalnog-programa-smanjivali-racune-i-varali-drzavu-344738 [poslovni.hr]

 • mkc
  mkc 15:02 31.8.2018.

  5. ne žele hraniti nesposobne uhljebe

 • Barikb
  Barikb 13:03 31.8.2018.

  Veliki i mali ugostitelji ne izdaju račune ili prijavljaju u fiskalizaciju umanjene tj. izdane ali većim dijelom pobrisane umanjene račune zato da:
  1. Uzmu gotovinu u svoj džep
  2. Pripreme gotovinu za plaće radnika koji su na minimalcu 90%, dok je placa kuhara od cca 15 do 20 tisuća kn, konobara pola od toga
  3. Ne plate PDV
  4. Plaćaju robu na crno bez računa

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve