Poduzetnik iz Đakova kupio Labud i Badel d.o.o.

Autor: Saša Paparella , 24. kolovoz 2015. u 09:46
Ante Raspudić, vlasnik i direktor Meteora, Foto: Davor Javorović / Pixsell

Đakovački Meteor, tvrtka za proizvodnju kemijskih proizvoda, novi je vlasnik Labuda i Badela, dviju tvornica iz sustava zagrebačke TITA grupe u vlasništvu Ivana Vučkovića.

Đakovački Meteor, tvrtka za proizvodnju kemijskih proizvoda, novi je vlasnik Labuda i Badela, dviju tvornica iz sustava zagrebačke TITA grupe u vlasništvu Ivana Vučkovića.

Tu je vijest novinarki Glasa Slavonije potvrdio Ante Raspudić, vlasnik i direktor đakovačke tvrtke. Meteor je proizvođač sredstava za čišnjenje, i po tome je srodan Labudu, no poslovni rezultati tih dviju kemijskih tvornica znatno se razlikuju. Meteor ima 78 zaposlenih, 53 milijuna kuna prihoda i lanjsku dobiti od 2,8 milijuna. Labud pak ima 182 zaposlena, 153,4 milijuna kuna prihoda i goleme gubitke: više od 20 milijuna u 2012., 16 milijuna u 2013. i 10,6 milijuna kuna prošle godine.

Drugi član TITA grupe, Badel d.o.o. proizvođač octa i jakih alkoholnih pića poznat po brednu Kisko, također loše posluje: zbog duga od 51 milijuna kuna u lipnju su sklopili predstečajnu nagodbu. Početkom 2011. Badel je kupio sisačku Segesticu u stečaju, nakon čega je sva Badelova proizvodnja preseljena u Sisak.

Kako navodi Glas Slavonije, poslovni put Ante Raspudića počeo je 90-ih. Najprije se bavio ugostiteljstvom, potom građevinarstvom, a tijekom 2000-ih vlasnički ulazi u Meteor i u Đakovčanku, koja je prethodno prošla kroz stečajni postupak. Ponovno je pokrenuo proizvodnju pod nazivom Nova Đakovčanka i tu tvrtku 2011. prodaje orahovačkom Eurovoću. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

…još jedan stečajni upravitelj..kupio tvrtke …..????

S obzirom da je “poduzetnik” Tuđmanov “bivši” kadar.

Nadamo se da Labud neće završiti kao…

nos u obliku kravate. ovakav jos nisam vidio.

Valjda će novi vlasnik “počistiti” nesposobnu upravu…

New Report

Close