Počinje realizacija vodopskrbnog projekta vrijednog 72 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. studeni 2012. u 15:05
Krešimir Bubalo (PXL)

Završene su pripreme za projekt izgradnje komunalnih vodnih građevina na gradskom području, vrijedan oko 72 milijuna eura.

Grad Osijek i javno poduzeće "Vodovod" završili su pripreme za projekt izgradnje komunalnih vodnih građevina na gradskom području, vrijedan oko 72 milijuna eura, koji će se najvećim dijelom, s 52 milijuna eura, financirati iz europskih fondova, a uskoro će biti sazvana sjednica Gradskog vijeća radi davanja službene suglasnosti za taj projekt, istaknuto je na današnjem sastanku gradonačelnika Krešimira Bubala s pročelnicima gradskih upravnih odjela.

Direktor osječkog "Vodovoda" Ljubomir Novoselić rekao je kako projekt obuhvaća izgradnju pročistača otpadnih voda, vrijednog 25 milijuna eura, izgradnju novoga sjevernog kolektora vrijednog oko 10 milijuna eura te uređaja za dvostupanjsku filtraciju kako bi se smanjila koncentracija arsena u vodi u skladu s propisima Europske unije.

Dodao je kako je projekt nedavno dobio pozitivno mišljenje revizora kojeg je imenovala Europska unija pa je njegova realizacija neupitna. Kad Gradsko vijeće da suglasnost za provedbu projekta, projektna dokumentacija šalje se u Bruxelles, a pošto državne institucije i predstavnici EU-a potpišu ugovor o provedbi projekta, raspisivanje natječaja očekuje se početkom iduće godine, a početak radova u drugom polugodištu iduće godine, rekao je Novoselić.

Gradonačelnik Bubalo istaknuo je kako je riječ o kapitalnoj infrastrukturnoj investiciji koja se priprema već nekoliko godina i koju će grad sufinancirati sa sedam posto vrijednosti, to jest s 39,1 milijuna kuna. Dodao je kako neće biti potrebno kreditno zaduživanje grada za taj projekt niti se zbog njegove realizacije planira povećati cijena usluga vodopskrbe.

Najavio je kako se 21. studenoga očekuje dolazak predstavnika Europske komisije, a dan prije održat će se tematska sjednica Gradskoga vijeća radi davanja suglasnosti za taj projekt.

Komentirajte prvi

New Report

Close