Predstavljeni Fabris Peruško, novi povjerenik za Agrokor i Irena Weber, njegova zamjenica

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2018. u 14:30
Foto: Pixsell

Fabris Peruško član je uprave Tiska, u Agrokor je bio uključen kao savjetnik te poznaje sustav i proces restrukturiranja, a ima i podršku većine vjerovnika.

Vlada predlaže opoziv izvanrednog povjerenika. Također predlažemo imenovanje novog povjerenika Fabrisa Peruška i njegove zamjenice Irene Weber', kazao je premijer na početku današnje sjednice Vlade

S obzirom na nastale okolnosti Vlada danas predlaže opoziv izvanrednog povjernika o čemu će obavijestiti Trgovački sud te predlaže imenovanje Fabrisa Peruška za imenovanje izvanrednog povjerenika te Irene Weber kao njegove zamjenice, kazao je premijer.

Fabris Peruško član je uprave Tiska, u Agrokor je bio uključen kao savjetnik te poznaje sustav i proces restrukturiranja, a ima i podršku većine vjerovnika. Peruško je diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na ljubljanskom Ekonomskom fakultetu, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na Babson College u Bostonu.

Proveo je pet godina u konzultantskoj tvrtki McKinsey, a zadnje dvije godine je samostalni savjetnik kroz svoju tvrtku Faveria.

Irena Weber radila je s Ramljakom jer je karijeru počela u CAIB-u, a u lipnju prošle godine Ramljak ju je iz tvtke KHA Četiri, čiji su osnivači Agrokor, Karisma i Fond Nexus povukao u izvanrednu upravu Agrokora gdje je bila zadužena za nekretninski portfelj. 

Radila je i kao izvršna direktorica investicijskog bankarstva u Hypo Alpe – Adria Bank. U banci je najprije radila na poslovima savjetovanja iz područja korporativnih financija te kao zamjenica izvršnog direktora sektora Poslovanja s pravnim osobama.

Također je radila u investicijskoj banci CAIB gdje je bila i zamjenica direktora. Sudjelovala je i vodila brojne projekte restrukturiranja i privatizacije, spajanja i preuzimanja u RH i regiji kao i savjetovanje Vlade RH u procesu restrukturiranja i privatizacije sektora brodogradnje.

Također je savjetovala vlasnika Nove TV prilikom prodaje CME-u, te je konzultirala niz poduzeća, investitora ili vlasnika (investitor pri akviziciji City Expressa, većinskog vlasnika Montmontaže, IN2, Allianz, BACA, Heidelberg Cement, Vladu RH u procesu privatizacije Croatia osiguranja i privatizacije Croatia banke, Dubrovačke banke itd.)

Komentirajte prvi

New Report

Close