Plenković otvorio karte i otkrio s kojom strankom će pokušati formirati novu parlamentarnu većinu

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2017. u 12:31
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Do izbacivanja, tj. odlaska Zlatka Hasanbegovića iz HDZ-a Plenković je prvo poluvrijeme političke krize završio sa 76 zastupnika na svojoj strani.

Andrej Plenković, premijer i predsjednik HDZ-a, otvorio je (donekle) karte na Predsjedništvu stranke te otkrio da je HSS (unatoč rezolutnim stavovima Kreše Beljaka da je HSS opozicija) i dalje najpoželjniji partner HDZ-a u formiranju nove parlamentarne većine nakon lokalnih izbora.

Do izbacivanja, tj. odlaska Zlatka Hasanbegovića iz HDZ-a Plenković je prvo poluvrijeme političke krize završio sa 76 zastupnika na svojoj strani. Iako je bez Hasanbegovića na 75, on za podršku HDZ-u nije izgubljen, ali neće pristati na Vladu s HNS-om, IDS-om ili SDSS-om, piše Večernji list.

Vrbuje “seljaka po seljaka” Plenković je, prenose nam izvori iz HDZ-a, članovima Predsjedništva prekjučer rekao da je s HSS-om već obavio razgovore, a obavljat će ih i dalje, i ne samo s Krešom Beljakom, kao šefom te stranke, nego je razgovarao i pojedinačno sa svakim od preostala četiri HSS-ova saborska zastupnika. Iz čega se zaključuje da bi HDZ mogao vrbovati “seljaka po seljaka”, ako ne može sve u paketu.

Iako je Plenković “imenom i prezimenom” kao partnera istaknuo jedino HSS, kao HDZ-ovu sestrinsku stranku, naši izvori tvrde da on nije zatvorio vrata razgovorima i s nekim drugim strankama. Premda HNS ili IDS nije spominjao.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Htjela bih vjerovati – da imaju dobre namjere i planove za sve nas..
Ipak, lecam se svaki put, histerično na sve njihove prijedloge i ideje…
Zašto se -NOVI / recimo pozitivni političari / HDZ-a ne zovu drukčije, ..kaj ja znam..
HDZ NOVI…ili HDZ FUTURA …ILI nekako drukčije…tak da znamo- da žele biti
bolji od ovih prije..

poželio ion dobar kasetofon ka Milanović, a jada

New Report

Close