"Ovu dramu nije zakuhala Vlada ni mailovi, nego uprava"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ako je netko platio savjetnike, platio ih je Agrokor, a ne porezni obveznici, kaže.

Predsjednik Uprave Atlantic grupe, Emil Tedeschi, komentirao je stanje u Agrokoru.

"Ovu dramu kojoj svjedočimo nije zakuhala ni Vlada, ni mailovi, ni savjetnici, nego neodgovorna i neprofesionalna uprava", poručio je Tedeschi. Prestali smo, kaže, govoriti o tome tko je stvorio rupu od dvije milijarde eura. "Jučer sam čuo jednog saborskog zastupnika iz oporbe koji je rekao – pola milijarde nečega, kuna, eura. Iako nisam siguran da zna izbrojiti do 20. Gospodin očito ima potrebu govoriti bez razumijevanja sadržaja, i to je najveći problem našeg društva", rekao je Tedeschi.

Ako je netko platio savjetnike, platio ih je Agrokor, a ne porezni obveznici, kaže. A vlasnici Agrokora trenutno su vjerovnici, dakle jedino se oni mogu buniti.

Podsjetimo, jedan je od dobavljača i Tedeschijeva Atlantic grupa koja od Agrokora potražuje 290 milijuna kuna, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari (13)
 • renči
  renči 21:46 25.5.2018.

  Stogod mislili o Marici, Marica vrhunski odigrala. Tj on za nju. :) i za sebe. Kapa dolje.Jos ce postati vlasnik Kraša kako je krenuo…

 • Barbosa
  Barbosa 10:52 25.5.2018.

  po ne znam koji puta se dokazuje ona narodna:
  “Pas nikada ne laje radi sela nego radi sebe!”

  Novi mailovi: Kraš i dio dobavljača bili u povlaštenom položaju [seebiz.eu]

  "Vezano na transakcije s mjenicama i u želji da nekim dobavljačima olakšamo život koliko je to moguće – naši novi konzultanti koji su došli s timom g. Ramljaka – mole komercijalni ugovor s Zdenkom, Krašom i Atlanticom", stoji u mailu koji izmjenjuju službe Agrokora.

  U drugom se naglašava kako upravo Kraš i Atlantic inzistiraju na povratu mjenica: “Bilo bi dobro ako je moguće dobiti ugovor između Kraša i Konzuma i Atlantica i Konzuma - posebno jer oni inzistiraju na povratu mjenica - Atlantic tu dostavio mjenice.” I Atlantic je, ako je suditi prema mailovima, uspio vratiti mjenice i time ih vjerojatno kasnije naplatiti, baš kao i Kraš.

 • Mannu
  Mannu 10:28 21.5.2018.

  Naš Boycie Mason loži ložu. Šavorićev zakon, mašala.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve