"Ovu dramu nije zakuhala Vlada ni mailovi, nego uprava"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ako je netko platio savjetnike, platio ih je Agrokor, a ne porezni obveznici, kaže.

Predsjednik Uprave Atlantic grupe, Emil Tedeschi, komentirao je stanje u Agrokoru.

"Ovu dramu kojoj svjedočimo nije zakuhala ni Vlada, ni mailovi, ni savjetnici, nego neodgovorna i neprofesionalna uprava", poručio je Tedeschi. Prestali smo, kaže, govoriti o tome tko je stvorio rupu od dvije milijarde eura. "Jučer sam čuo jednog saborskog zastupnika iz oporbe koji je rekao – pola milijarde nečega, kuna, eura. Iako nisam siguran da zna izbrojiti do 20. Gospodin očito ima potrebu govoriti bez razumijevanja sadržaja, i to je najveći problem našeg društva", rekao je Tedeschi.

Ako je netko platio savjetnike, platio ih je Agrokor, a ne porezni obveznici, kaže. A vlasnici Agrokora trenutno su vjerovnici, dakle jedino se oni mogu buniti.

Podsjetimo, jedan je od dobavljača i Tedeschijeva Atlantic grupa koja od Agrokora potražuje 290 milijuna kuna, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari (13)
 • renči
  renči 21:46 25.5.2018.

  Stogod mislili o Marici, Marica vrhunski odigrala. Tj on za nju. :) i za sebe. Kapa dolje.Jos ce postati vlasnik Kraša kako je krenuo…

 • Barbosa
  Barbosa 10:52 25.5.2018.

  po ne znam koji puta se dokazuje ona narodna:
  “Pas nikada ne laje radi sela nego radi sebe!”

  Novi mailovi: Kraš i dio dobavljača bili u povlaštenom položaju [seebiz.eu]

  "Vezano na transakcije s mjenicama i u želji da nekim dobavljačima olakšamo život koliko je to moguće – naši novi konzultanti koji su došli s timom g. Ramljaka – mole komercijalni ugovor s Zdenkom, Krašom i Atlanticom", stoji u mailu koji izmjenjuju službe Agrokora.

  U drugom se naglašava kako upravo Kraš i Atlantic inzistiraju na povratu mjenica: “Bilo bi dobro ako je moguće dobiti ugovor između Kraša i Konzuma i Atlantica i Konzuma - posebno jer oni inzistiraju na povratu mjenica - Atlantic tu dostavio mjenice.” I Atlantic je, ako je suditi prema mailovima, uspio vratiti mjenice i time ih vjerojatno kasnije naplatiti, baš kao i Kraš.

 • Mannu
  Mannu 10:28 21.5.2018.

  Naš Boycie Mason loži ložu. Šavorićev zakon, mašala.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!